Φωτιά στην Κάρυστο: Επεκτείνεται το πύρινο μέτωπο – Στα χωριά οι φλόγες

Διαβάζεται σε 3'
Φωτιά στην Εύβοια
Φωτιά στην Εύβοια (αρχείου) ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Με αδιάκοπη ένταση συνεχίζει να καίει η φωτιά στην Κάρυστο. Δύο χωριά εκκενώθηκαν ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσκολεύουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Aνεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η φωτιά στην Κάρυστο, που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (4/11). Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας καθώς και κάτοικοι της περιοχής δίνουν μία πραγματική μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, το οποίο λόγω των ισχυρών ανέμων, αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση και επεκτείνεται ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το evima.gr, η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Αμυγδαλιά του Δήμου Κάρυστου και αυτή την ώρα έχει επεκταθεί σε δεκάδες χωριά στο Κάβο Ντόρο στη νοτιότερη πλευρά του νησιού.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 24 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Τα εναέρια μέσα που έσπευσαν να συνδράμουν στον περιορισμό της φωτιάς ήταν αδύνατο να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού, λόγω των ισχυρών ανέμων.

 

Τα χωριά Αμυγδαλιά και Πρινιά εκκενώθηκαν καθώς απειλούνταν από τις φλόγες. Με τη βοήθεια των πυροσβεστών, της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής οι κάτοικοι κατευθύνονται προς την Κάρυστο.

Κάτοικος από την Αμυγδαλιά μίλησε στο evima.gr, και περιέγραψε πως, “η φωτιά στην περιοχή είναι πολύ μεγάλη. Η κατάσταση είναι δύσκολη χωρίς εναέρια μέσα δεν μπορεί να σβήσει η φωτιά. Έχουν καεί δεκάδες ζώα, είδα με τα μάτια μου φλόγες να μπαίνουν μέσα στις αυλές σπιτιών”.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η φωτιά απειλεί κυρίως σπίτια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

“Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη. Μιλάμε για καταστροφή. Απειλούνται σπίτια, στάβλοι και ζώα. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη”, δήλωσε ο πρόεδρος της Αμυγδαλιάς Παν. Χουντάσης.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η φωτιά έκαψε μία αποθήκη εντός της Αμυγδαλιάς, ενώ σύμφωνα με το evima.gr, οι φλόγες έφτασαν και μέσα στο χωριό.

Η φωτιά καίει στο χωριό Αμυγδαλιά evima.gr

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο που έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά, πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ. “Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Οι ισχυροί άνεμοι φτάνουν και τα 9 μποφόρ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή τα εναέρια μέσα”, δήλωσε νωρίτερα ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης.

Nεότερο βίντεο από το μέτωπο της φωτιάς:

Να σημειωθεί ότι την επόμενη ώρα αναμένονται ενισχύσεις για την κατάσβεση της φωτιάς, από όλη την Εύβοια και την ευρύτερη περιοχή ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα του Δήμου Κάρυστου και της Περιφέρειας Στερεάς.

Όπως είπε στο evima.gr, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμυδαλιάς: «Εγκαταλείπουμε τα χωριά, έχουμε βγει στον κεντρικό δρόμο και προσπαθούμε να κατευθυνθούμε προς την Κάρυστο. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η ατμόσφαιρα αποπνικτική. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα