Φωτιά στον Έβρο: Πύρινος εφιάλτης για δέκατη ημέρα – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Φωτιά στον Έβρο: Πύρινος εφιάλτης για δέκατη ημέρα – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις
Μάχη με τις φλόγες στον Έβρο Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Για δέκατη ημέρα μαίνεται το πύρινο μέτωπο στον Έβρο, με την πυρκαγιά στη Δαδιά να προβληματίζει τις Αρχές. Μάχη για να μην περάσουν οι φλόγες στον οικισμό της Λευκίμμης.

Σε εξέλιξη παραμένει η τεράστια φωτιά που καίει για δέκατη ημέρα τον Έβρο, με τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες.

Στο επίκεντρο παραμένει η Δαδιά, όπου και εκεί γίνεται μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί και να μην περάσει τον οδικό άξονα, από όπου εκτείνεται ένας δρυμός πλούσιος σε βλάστηση.

Από το μεσημέρι η κατάσταση έδειχνε να δυσκολεύει σημαντικά, αφού οι αναζωπυρώσεις και οι άνενοι φούντωσαν ξαφνικά και πάλι τα τρία μέτωπα έξω από την Λευκίμμη και άρχισαν να τα κατευθύνουν προς τα εκεί.

Όπως μεταδίδει το evros-news, τα εναέρια μέσα κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν το μέτωπο, ο αριθμός τους ωστόσο είναι ανεπαρκής.

Έριξαν αρχικά το βάρος στην περιοχή της Κοτρωνιάς, πάνω από την Δαδιά και στη συνέχεια, όταν η κατάσταση έγινε πολύ κρίσημη, έφτασαν και στην Λευκίμη.

Παράλληλα, επεκτείνονταν οι αντιπυρικές ζώνες γύρω από την Λευκίμμη και παράλληλα πυροσβέστες με οχήματα είχαν ακροβολιστεί περιμένοντας να αντιμεγωπίσουν τις φλόγες.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στον Έβρο

Στις πληγείσες περιοχές του Έβρου βρίσκεται κυβερνητικό κλιμάκιο προκειμένου να πραγματοποιήσει μια πρώτη αποτίμηση της καταστροφής.

Σημειώνεται ότι από σήμερα μπορούν να κατατεθούν οι αιτήσεις για αποζημιώσεις από τους πυρόπληκτους.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, «η ακριτική μας αυτή περιοχή έχει πρωτεύουσα σημασία, θα φανεί και από τα συγκεκριμένα μέτρα που θα ανακοινωθούν, αλλά και από τις εξαγγελίες και δηλώσεις του πρωθυπουργού, οι οποίες θα ακολουθήσουν. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε δεν είναι επικοινωνιακό, είναι ουσιαστικό και μεταφράζεται σε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα