Φωτιές: Δείτε live την ποιότητα του αέρα στην περιοχή σας

Φωτιές: Δείτε live την ποιότητα του αέρα στην περιοχή σας

Χάρτη της Ευρωπαϊκής πλατφόρμας μετρήσεων ποιότητας αέρα που δείχνει τα μικρογραμμάρια ανα κυβικό μέτρο στην ατμόσφαιρα δημοσίευσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Την προσοχή των πολιτών εφιστά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με αφορμή την αποπνικτική ατμόσφαιρα που εχει δημιουργήσει στην Αττική η φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Απευθύνει έκκληση προς του κατοίκους της Αττικής να παραμείνουν στο σπίτι τους με κλειστά τα παράθυρα και πόρτες για να μην εισέλθουν οι καπνοί.

Παράλληλα δημοσίευσε χάρτη όπου φαίνεται η ποιότητα του αέρα ανά περιοχή.

Πρόκειται για τον χάρτη της Ευρωπαϊκής πλατφρόρμας μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir. Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΕΔΩ

Τα στοιχεία προέρχονται από την ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στη νέα γενιά αισθητήρων του Διαδικτύου των Πραγμάτων. Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο και οι τιμές που εμφανίζονται, είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου.

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Άσχημη η κατάσταση με τα σωματίδια σε πολλές περιοχές

Αναλυτικότερα, η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη σήμερα, όσον αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5, δηλαδή τα λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια με διάμετρο έως 2,5 εκατομμυριοστά του μέτρου, εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ).

«Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, στις περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5, να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες. Αν πρέπει να κυκλοφορήσετε έξω χρησιμοποιήστε μάσκα N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5», τονίζει το ΕΑΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα