Φωτιές: Μήνυμα από το 112 στην Πρέβεζα – Πύρινα μέτωπα σε Καστοριά και Μεσσηνία

Διαβάζεται σε 3'
Κατάσβεση πυρκαγιάς
Κατάσβεση πυρκαγιάς Alexandros Litsardakis / SOOC

Αντιμέτωπες με νέα πύρινα μέτωπα  Πρέβεζα, Καστοριά και Μεσσηνία καιβρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας. Μήνυμα από το “112” για τη φωτιά στην Πρέβεζα.

Για ακόμη μια μέρα η χώρα βιώνει τον πύρινο εφιάλτη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καλούνται να αντιμετωπίσουν τα πύρινα μέτωπα που ξεπηδούν σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική, το μεσημέρι του Σαββάτου για φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Γέφυρα Καλογήρου του δήμου Ζηρού, στην Πρέβεζα.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 5ης ΕΜΟΔΕ, 21 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Για την φωτιά εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Φωτιές σε Καστοριά και Μεσσηνία

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (06/07), περίπου στις 13:00, και σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Μελάνθιο και Νεστόριο, Καστοριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η πυρκαγιά έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ειδικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής και περιπολικά της Αστυνομίας, αναζητούν ένα άσπρο όχημα (τύπου van μετακομίσεων) αυτήν την ώρα στην περιοχή, διότι νωρίτερα κινούνταν ύποπτα στο σημείο.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα Πυροσβεστικά κλιμάκια από Καστοριά, Νεστόριο και Άργος Ορεστικό με 6 οχήματα με 13 Πυροσβέστες. Η φωτιά που έγινε αντιληπτή από περαστικούς, φαίνεται να κινείται γρήγορα λόγω των ξερών χόρτων, αλλά οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να την περιορίσουν και μέχρι στιγμής τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά.

Φωτιά στην Καστοριά
Φωτιά στην Καστοριά ΕΡΤ
Φωτιά στην Καστοριά
Φωτιά στην Καστοριά ΕΡΤ
Φωτιά στην Καστοριά
Φωτιά στην Καστοριά ΕΡΤ

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση και στην περιοχή Αριοχώρι Μεσσηνίας, κινητοποιώντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14.00 και καίει ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα και από αέρος 3 αεροσκάφη.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα, Σάββατο (06/07)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα