Γεωργία Μπίκα: Το μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Γεωργία Μπίκα: Το μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Η 24χρονη Γεωργία sooc

Η 24χρονη Γεωργία στέλνει το δικό της μήνυμα στις γυναίκες με αφορμή τη 8 Μάρτη. Εκφράζει την εμπιστοσύνη της στη Δικαιοσύνη και καλεί τις γυναίκες να "σπάσουν τη σιωπή".

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Γεωργία, η κοπέλα που βρήκε το θάρρος να “σπάσει” τη σιωπή και να καταγγείλει τον βιασμό της, έστειλε μήνυμα σε όλες τις γυναίκες – θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, προτρέποντάς τες να μιλήσουν για όλα όσα βίωσαν ή βιώνουν και φοβούνται να αποκαλύψουν.

Δύο μήνες και κάτι μετά την καταγγελία του βιασμού της σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, η Γεωργία προσπαθεί να πατήσει και πάλι στα πόδια της, με την τεραστίων διαστάσεων εκδήλωση αγάπης από τον κόσμο προς το πρόσωπό της να λειτουργεί ως ορθοστάτης για την επιστροφή της 24χρονης στην κανονική της ζωή.

«Πιστεύω στη δικαιοσύνη. Θα δικαιωθώ και δεν θα υπάρξει από εδώ και μπρος παρόμοια κατάσταση σαν της δικής μου σε καμία κοπέλα και σε καμία γυναίκα σε όλο τον κόσμο. Να σπάσουμε τη σιωπή» αναφέρει σε μήνυμά της μέσω του δικηγόρου της στο ThessToday.gr.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ελληνικό #metoo και τη συμβολή της Σοφίας Μπεκατόρου στο να βρουν κι άλλες γυναίκες το θάρρος να μιλήσουν, με τον δικηγόρο της Αθανάσιο Ζιώγα να δηλώνει ότι «η Σοφία Μπεκατώρου έκανε το ξεκίνημα και έδωσε το θάρρος και στη Γεωργία να μιλήσει».

«Πρέπει να θεμελιώσουμε αληθινά την Ημέρα της Γυναίκας. Πρέπει η γυναίκα να είναι στην κοινωνία όπως πρέπει να είναι, όχι μόνο στα λόγια. Γιατί στα λόγια είναι ισότιμη, αλλά όχι στην ουσία», δήλωσε ο κ. Ζιώγας, υπογραμμίζοντας: «Η Γεωργία αυτό το μήνυμα έστειλε και από εκεί βοηθήθηκε ένας μεγάλος αριθμός γυναικών που μετά την υπόθεσή της κινητοποιήθηκαν και κατήγγειλαν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης».

Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θέλουμε να θυμίσουμε τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου, που μπορεί να μην λέγονται ημέρες της γυναίκας, αλλά είναι. Η 24 MEDIA ενώνει τις δυνάμεις των Μέσων της κάνοντας μια κοινή ετήσια αναδρομή του περιεχομένου που έχει παράξει με στόχο τη στήριξη των γυναικών σε κάθε τους μάχη

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα