Γιάννης Τοπαλούδης: “Είχαν διώξει και την Ελένη μας από Α.Τ. όταν είχε καταγγείλει βιασμό”

Διαβάζεται σε 2'
Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη
Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη EUROKINISSI

Στον απόηχο της φρικτής γυναικοκτονίας στο Α.Τ Αγίων Αναργύρων και τα μοιραία λάθη της αστυνομίας, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη αποκάλυψε πως αντίστοιχη αντιμετώπιση είχε λάβει και η κόρη του, όταν είχε καταγγείλει τον βιασμό της.

Φρικτές μνήμες στο μυαλό των γονέων της Ελένης Τοπαλούδη, επαναφέρει η γυναικοκτονία της 28χρονης έξω από το Α.Τ Αγίων Αναργύρων, όπου και μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον πρώην σύντροφό της.

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη κλήθηκε να σχολιάσει τη νέα περίπτωση γυναικοκτονίας στη χώρα μας, τονίζοντας τα εξής: «Δυστυχώς δεν θα είναι και το τελευταίο θύμα η Κυριακή και η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο δυσάρεστη, ακόμα πιο φρικιαστική ενδεχομένως».

Μάλιστα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Τοπαλούδης δήλωσε ότι αντίστοιχη αντιμετώπιση από τους αστυνομικούς είχε αντιμετωπίσει η κόρη του τον Νοέμβριο του 2017 ένα χρόνο πριν τη δολοφονία της, όταν είχε καταγγείλει τον βιασμό της.

«Είχε γίνει βιασμός της Ελένης μας και πήγε το κορίτσι μας, μετά από μερικές μέρες, βρήκε το σθένος 20 χρόνων να πάει στο αστυνομικό τμήμα με άλλες τρεις συμφοιτήτριες της για να καταγγείλει το συμβάν, γιατί υπήρχε και ένα βίντεο και ο αστυνομικός που ήταν υπηρεσία εκείνη την ημέρα είπαν στο κορίτσι μας «πήγαινε να βρεις το βίντεο, πήγαινε να βρεις τα αποδεικτικά στοιχεία και έλα μετά να κάνεις την καταγγελία και τη μήνυση».

Και αναρωτιέται «Εάν ήταν το δικό τους το παιδί έτσι θα το έδιωχναν;».

Ενώ σε άλλο σημείο ο Γιάννης Τοπαλούδης πρόσθεσε: «Το ακόμη χειρότερο ότι μετά από το περιστατικό του βιασμού του παιδιού μας, όταν έγινε η δολοφονία στην ανακρίτρια της Ρόδου, αυτοί οι δύο συγκεκριμένοι, να μην τους χαρακτηρίσω αστυνομικούς, πήγαν αυτοβούλως, χωρίς να τους καλέσει κανένας, να δώσουν κατάθεση για το περσινό συμβάν. Είχαν δηλαδή τη φωλιά τους λερωμένη και η ανακρίτρια έδωσε εντολή και επιλήφθηκε του περιστατικού του περσινού τότε του 2017, το τμήμα των Αδιάφθορων. Το τμήμα αυτό των Εσωτερικών Υποθέσεων. Εγώ θα το ονομάσω διαφορετικά. Το τμήμα της κολυμβήθρας του Σιλωάμ που πήγε και τους έβγαλε λευκές περιστερές».

«Εύχομαι να μη συμβεί το ίδιο και σε αυτό το συμβάν με την Κυριακή, που να συλλυπηθώ τους γονείς και να τους ευχηθώ τεράστια και πολύ μεγάλη ψυχική δύναμη για τον Γολγοθά που θα έχουν να αντιμετωπίσουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, για τον ισόβιο ψυχικό τους θάνατο» τονίζει.

Και επισημαίνει «θέλουμε μια αστυνομία που να προστατεύει πραγματικά τον πολίτη και να είναι δίπλα μας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα