Γυναίκα 102 ετών νίκησε τον κορονοϊό και πήρε εξιτήριο

Γυναίκα 102 ετών νίκησε τον κορονοϊό και πήρε εξιτήριο
Γιατρός επισκέπτεται ασθενή με κορονοϊό σε ΜΕΘ. AP

Μία γυναίκα 102 ετών από την Ήπειρο νοσηλευόταν επί τρεις εβδομάδες στην Κέρκυρα, ωστόσο κατάφερε να βγει νικήτρια από τη μάχη.

Η κυρία Αλεξάνδρα είναι 102 ετών και κατάγεται από την Ήπειρο. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Κέρκυρας, έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Η γυναίκα ήταν μεταξύ των ηλικιωμένων που είχαν νοσήσει σε γηροκομείο των Ιωαννίνων και, μαζί άλλους πέντε, είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Η ίδια μάλιστα, μετά από τρεις εβδομάδες και ενώ είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά από τη νόσο έχοντας και υψηλό πυρετό, κατάφερε να βγει νικήτρια. Όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα του νησιού μάλιστα, η γυναίκα είναι η ως τώρα μεγαλύτερη ασθενής που βγήκε από το Νοσοκομείο υγιής.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδας Ρουμπάτης, “η ηλικιωμένη είχε νοσηλευτεί για 20 ημέρες στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, που δημιουργήθηκε μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, όταν στον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας που διέμενε, στα Ιωάννινα, διαπιστώθηκε ότι 56 ηλικιωμένοι ήταν θετικοί στον κορονοϊό και έπρεπε να νοσηλευτούν μεταξύ αυτων και η 102χρονη. Η 102χρονη παρουσίασε για μέρες υψηλό πυρετό, αλλά και πολλά άλλα από τα συμπτώματα του κορονοϊού, όμως δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί”.

Από τον ίδιο ιδιωτικό οίκο ευγηρίας των Ιωαννίνων μεταφέρθηκαν μέχρι σήμερα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας πέντε ηλικιωμένοι ασθενείς από κορονοϊό, ενώ χθες μαζί με την 102χρονη εξήλθε και μία 74χρονη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα