Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Νέες μαρτυρίες – “Της έλεγε θα την σκοτώσει, αν χωρίσουν”

Διαβάζεται σε 5'
Διαμαρτυρία για τη δολοφονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων
Διαμαρτυρία για τη δολοφονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων INTIME NEWS

Συνάδελφοι που γνώριζαν την 28χρονη Κυριακή και τον 39χρονο δράστη της γυναικοκτονίας έξω από το Α.Τ. Αναργύρων, αποκαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες για την κακοποιητική και χειριστική συμπεριφορά του.

Νέες μαρτυρίες και λεπτομέρειες για την κακοποιητική συμπεριφορά του γυναικοκτόνου της 28χρονης Κυριακής που δολοφονήθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, βλέπουν το φως της δημοσιότητας και συγκλονίζουν.

Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», μίλησαν πρόσωπα από το φιλικό και εργασιακό περιβάλλον της 28χρονης, για τα όσα συνέβαιναν για χρόνια μπροστά στα μάτια τους. Αποκάλυψαν το παρασκήνιο της τοξικής σχέσης, που οδήγησε στη γυναικοκτονία. Ο δράστης κατά την επταετή του σχέση με την Κυριακή ,όχι μόνο την είχε απομονώσει από οικογενειακό και φιλικό της περιβάλλον αλλά έμοιαζε να την εξουσιάζει απόλυτα.

Ο 39χρονος έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Τζάνειο νοσοκομείο, φρουρούμενος από 7 αστυνομικούς ανά βάρδια, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε στο ψυχιατρικό τμήμα των Φυλακών Κορυδαλλού . Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής πιθανότατα την Δευτέρα θα μεταφερθεί και πάλι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το νέο μήνυμα του πατέρα της Κυριακής

Δικαίωση ζήτησε για  ακόμα μία φορά ο πατέρας της 28Χχρονης Κυριακής, μιλώντας στην εκπομπή. Δήλωσε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη.

Η δικηγόρος της οικογένειας της Κυριακής αναφέρθηκε στην ανάγκη απόδοσης ευθυνών και στους υπηρέτες του νόμου που εκτέλεσαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δεν απέτρεψαν την γυναικοκτονία.

«Την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει αν χωρίσουν…»

Με πρώην συναδέλφους της Κυριακής Γρίβα, από την εταιρία καθαρισμού, όπου εργαζόταν μαζί με τον σύντροφο και γυναικοκτόνο της, ήρθε σε επικοινωνία το «Τούνελ».

Η φίλη και συνάδελφός της που ήταν το ταίρι της στο συνεργείο, ρίχνει φως στην κακοποίηση που δεχόταν η Κυριακή τα προηγούμενα χρόνια. «Ο σύντροφός της δεν έχει ψυχολογικά, έχει μανία με τις γυναίκες. Μάλωνα συνέχεια μαζί του. Την Κική την έκανε ό,τι ήθελε. Επτά χρόνια ήταν μαζί. Της μίλαγε πολύ άσχημα, της έλεγα: “Τι κάνεις με αυτό το παιδί; Δεν είναι για σένα, άστον φύγε”. Μάλιστα μου έλεγε ότι ήταν έγκυος και την είχε χτυπήσει τόσο πολύ και έχασε το μωρό και χώρισαν».

Όπως αναφέρει η φίλη της, η Κυριακή πολλές φορές χώριζε, αλλά την γύριζε πάντα πίσω με απειλές. «Της είχε πει πολλές φορές ότι θα τη σκοτώσει αν χωρίσουν. Της είχα πει να φύγει, γιατί κάποια μέρα θα τη σκότωνε και εκείνη έλεγε ότι την αγαπάει».

Η Κυριακή πήγαινε στην δουλειά με σημάδια και μελανιές, αναφέρει η φίλης της. Η οικογένειά της της έλεγε να φύγει από αυτή τη σχέση.

«Όταν είχε πάει στη μαμά της μια μέρα, αυτός φώναζε τόσο πολύ και της λέω: “το βρίσκεις λογικό, να σε βρίζει επειδή πήγες στη μαμά σου;”. Αυτός μας έβαζε και δουλεύαμε και καθόταν μέσα στο αυτοκίνητο και μας περίμενε…»

Άλλη συνάδελφος της πρόσθεσε: «Ήταν ένα πολύ φοβισμένο κορίτσι. Όποτε απομακρυνόμασταν για να πούμε δυο κουβέντες σαν γυναίκες, ερχόταν ο Θανάσης τρέχοντας. Ήταν πολύ χειριστικός και αυταρχικός και κάποια στιγμή που έπρεπε να δω την Κυριακή για ένα θέμα δουλειάς, μου απαγόρευσε να της μιλήσω και για ότι ήθελα θα έπρεπε να μιλάω με εκείνον.»

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν είχε προσέξει ποτέ σημάδια πάνω της από κάποιο χτύπημα, απάντησε ότι δεν είχε δει κάτι γιατί φορούσε πάντα μακριά μανίκια. «Ακόμα και αυτό τώρα που κάνει που το παίζει τρελός με έχει εξοργίσει και όχι μόνο εμένα. Ελπίζω να μην τη γλιτώσει», κατέληξε.

«Δεν πήγαινε πουθενά χωρίς αυτόν…»

Με πρώην συνάδελφο της Κυριακής Γρίβα, από το συνεργείο καθαρισμού, όπου εργαζόταν μίλησε το «Τούνελ», για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για την συμπεριφορά του συντρόφου της και για την κακοποίηση που δεχόταν.

«Ήταν ένα πάρα πολύ καλό κορίτσι, αλλά εξαρτημένη από τον σύντροφό της. Όταν αυτός απουσίαζε από την δουλειά, δεν ερχόταν και η Κυριακή. Αυτός δημιουργούσε συνέχεια προβλήματα και έτσι αναγκάστηκα και τους έδιωξα και τους δυο μαζί. Στην Κυριακή είπα ότι για εκείνη η πόρτα είναι ανοιχτή και μου απάντησε ότι είναι μαζί με τον σύντροφό της σε αυτό. Μετά από τρεις μήνες, πήρα την αδελφή της για μια δουλειά που μου είχε προκύψει και μου είπε να πάρω την Κυριακή τηλέφωνο. Την πήρα και το σήκωσε ο σύντροφός της. Εκείνος ασχολούταν με το κινητό της Κυριακής και εκείνος έλεγχε τα πάντα. Είχα δει μια φορά κάτι μελανιές και της είπα: “Δεν πιστεύω να υπάρχει βία στο σπίτι Κυριακή; Θέλω να μου το πεις”. Και μου απάντησε: «Όχι, όλα είναι μια χαρά». Τίποτα, φοβόταν».

Όπως αναφέρει ο συνάδελφος της, η οικογένειά της Κυριακής, της έλεγε ότι πρέπει να φύγει από αυτόν. «Όταν πρωτοήρθε στη δουλειά ήταν πολύ καλός, επικοινωνιακός, τα πάντα. Στην πορεία άρχισε μια να έρχεται, μια να μην έρχεται. Είχε λείψει τρεις-τέσσερις μέρες και είχε κλειστό το κινητό του και έψαχνα να τον βρω και μου είπε η Κυριακή ότι είχε ένα σοβαρό πρόβλημα και είχε πάει στο χωριό. Τελικά από ότι έμαθα τώρα τον είχαν πιάσει για ναρκωτικά. Εντάξει δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο, να τη σκοτώσει εν ψυχρώ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα