Γηροκομείο στα Χανιά: Σοκάρει η κυνική δήλωση της ιδιοκτήτριας – “Θα απολογηθώ γιατί επέλεξε ο χάρος να τους πάρει;”

Γηροκομείο στα Χανιά: Σοκάρει η κυνική δήλωση της ιδιοκτήτριας – “Θα απολογηθώ γιατί επέλεξε ο χάρος να τους πάρει;”
Το γηροκομείο-κρεματόριο στα Χανιά Eurokinissi

Σοκάρουν τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το "Φως στο Τούνελ" για το γηροκομείο - κρεματόριο στα Χανιά. Σήμερα απολογούνται οι 7 συλληφθέντες.

Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθούν σήμερα οι επτά συλληφθέντες προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά, οι οποίοι μεταξύ άλλων κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Όπως αναφέρει το “Τούνελ“, οι αποκαλύψεις και οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως για τη δράση των κατηγορούμενων, προκαλούν ανατριχίλα, καθώς πέρα από την οικονομική εκμετάλλευση, τις απάτες με τα ακίνητα, τους ανάγκαζαν να καταναλώνουν ακατάλληλες τροφές και βαριά ψυχοφάρμακα, που τους ακινητοποιούσαν.

Η ανταποκρίτρια του MEGA στην Κρήτη, Ευαγγελία Μαρινάκη σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή το βράδυ της Παρασκευής (11/2) έφερε στο φως λεπτομέρειες για την υπόθεση, ενώ από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν χρήματα και κοσμήματα, ανάμεσά τους και βέρες τρόφιμων που έχασαν τη ζωή τους.

Το οικονομικό κέρδος μάλιστα από τις συνταγογραφήσεις φαρμάκων, αγγίζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Τι λέει στο “Τούνελ” η δικηγόρος που έφερε στο φως την υπόθεση

Η πρώτη που “έσυρε” τον χορό των αποκαλύψεων είναι η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη, που κινήθηκε δικαστικά και αποκάλυψε τους περίεργους θανάτους, καθώς ο πατέρας της ήταν ένα από τα θύματα του σύγχρονου κρεματόριου.

“Οι ψυχές δεν επιστρέφουν, τα ποσοστά θανάτου μιλούν από μόνα τους. Ανοίγει ο δρόμος της Δικαιοσύνης. Υπάρχει ένας βαθμός ικανοποίησης που η πολιτεία φαίνεται πως θα λειτουργήσει στο στάδιο της καταστολής γιατί στο στάδιο πρόληψης, απέτυχε παταγωδώς. Η μονάδα παρέμεινε ανοιχτή με αποτέλεσμα να απασχολήσει εκ νέου τις Αρχές δύο φορές, τη δεύτερη μάλιστα για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα. Είναι η πιο συγκλονιστική υπόθεση που έχω χειριστεί μέχρι τώρα και έχω μεγάλη ανάγκη να πιστέψω στην ελληνική Πολιτεία. Περιμένω να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Οι συγγενείς των θανόντων είχαν χάσει την πίστη τους. Ελπίζω να είναι η αρχή για να έλθουν κάποιες αλλαγές που αξίζουν σε μία ευνομούμενη Πολιτεία”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το “Τούνελ”, μόλις ήρθαν στο φως οι πρώτες καταγγελίες, μπήκε στα άδυτα της μονάδας “φροντίδας” ηλικιωμένων για επιτόπια έρευνα, με τις εικόνες να μιλούν από μόνες τους.

Στην κάμερα της εκπομπής, μίλησε και η ιδιοκτήτρια της δομής, ενώ η κυνική της δήλωση προκαλεί αποτροπιασμό. “Θα φτάσουν σε σημείο να μετράνε και τους αποθανόντες στη μονάδα και ότι θα απολογούμαι εγώ γιατί επέλεξε ο χάρος να τους πάρει, θεωρώ ότι είναι παράλογο. Φιλοξενούσα τρόφιμους που βρίσκονταν σε προθανάτιο στάδιο”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί η 67χρονη ιδιοκτήτρια της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, η 43χρονη κόρη της και συνδιαχειρίστρια, ένας 50χρονος γενικός γιατρός-υπεύθυνος της μονάδας, ένας 70χρονος ψυχίατρος, δύο νοσηλεύτριες 44 και 47 ετών και ένας 42χρονος νοσηλευτής.

Κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίας, απάτης, νόμου «περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων», πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται οι επτά συλληφθέντες αφορούν το χρονικό διάστημα από 5 Μαϊου 2009 έως 5 Μαϊου 2021. Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε εμπλέκονται, εκτός από τους συλληφθέντες, ακόμη 29 άτομα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα