Χανιά: Επτά συλλήψεις για την υπόθεση της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Χανιά: Επτά συλλήψεις για την υπόθεση της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων istock

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελίες για μαζικούς θανάτους ηλικιωμένων, που έφεραν πανομοιότυπα ως αιτία θανάτου την ανακοπή καρδιάς.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση σύλληψης επτά ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση της Ιδιωτικής Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Τσικαλαριά Χανίων.

Από νωρίς το πρωί η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε σπίτια εμπλεκομένων και στη σύλληψή τους. Πρόκειται για δύο γιατρούς, νοσηλεύτριες και τις συνιδιοκτήτριες της δομής.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελίες για μαζικούς θανάτους ηλικιωμένων, που έφεραν πανομοιότυπα ως αιτία θανάτου την ανακοπή καρδιάς.

Στο στόχαστρο των ερευνών συμπεριλαμβάνονται επίσης, πληρεξούσια ηλικιωμένων που έχασαν τα σπίτια τους και η υπόθεση θανάτου ηλικιωμένης και την εκταφή της με εντολή Εισαγγελέα, μετά την καταγγελία των παιδιών της για σημάδια κακοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, η ογκώδης 400σέλιδη δικογραφία περιλαμβάνει πέντε τουλάχιστον κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα και πληθώρα πλημμελημάτων.

Αναμένεται εντός της ημέρες να οδηγηθούν ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, προκειμένου να απολογηθούν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα