Hayate: Ποινική δίωξη σε βάρος του YouTuber – Την Παρασκευή η απολογία του

Διαβάζεται σε 3'
Hayate: Ποινική δίωξη σε βάρος του YouTuber – Την Παρασκευή η απολογία του
Φωτογραφία αρχείου iStock

Σε βάρος του Hayate ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα. Τι υποστηρίζει.

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί την Παρασκευή ο YouTuber με το ψευδώνυμο “Hayate”, που κατηγορείται ότι χτυπούσε ΑΜΕΑ σε ζωντανή μετάδοση έναντι αμοιβής.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και για το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Κατά πληροφορίες, ο κατηγορούμενος YouTuber αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί.

Φέρεται να υποστηρίζει ότι η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που έχει παρουσιαστεί, καθώς δεν τίθεται ζήτημα εκμετάλλευσης από την πλευρά του. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι είχε την συναίνεση τους, ενώ διατηρεί επιφυλάξεις αν πράγματι πρόκειται για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Hayate: “Έδιναν έως 200 ευρώ για να μάς χτυπάει”

Ο 35χρονος δράστης στο Αιγάλεω, κατά το χρονικό διάστημα από την 3 Ιανουαρίου 2023 έως και σήμερα, καθώς και σε άλλα χρονικά διαστήματα, προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία, και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος ανάγκαζε τα άτομα με αναπηρία να πραγματοποιήσουν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές, πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, με σκοπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικό όφελος.

Ουσιαστικά, συνέβαινε το εξής: Οι θεατές έθεταν ζητούσαν διάφορα πράγματα, πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο και ο 35χρονος ανάγκαζε άτομα που αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα να πραγματοποιήσουν τις προκλήσεις αυτές.

Δύο από τα θύματα του Youtuber μίλησαν σε εκπομπή του ΑΝΤ1 και περιέγραψαν όσα υπέστησαν. «Με χτυπούσε πάρα πολύ άσχημα, παντού, σε όλο μου το σώμα. Δεν έχει εκμεταλλευτεί μόνο εμένα και τον Πάνο (σ.σ. τα δύο θύματα που μιλούσαν στην εκπομπή), αλλά και πολλά ακόμα άτομα. Ανήλικα κορίτσια από 15-17 χρονών, τούς έδινε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και τις πήγαινε στο δωμάτιό του» λέει ένα από τα θύματα – αυτόπτες μάρτυρες των live μεταδόσεών του.

«Οι θεατές έκαναν donate. Ουσιαστικά, ο χρήστης έβαζε ένα ποσό, από 10 έως 200 εύρω, για να δώσει σε κάποιον (σ.σ. ο Youtuber) ένα χαστούκι» επισημαίνει στην εκπομπή το άλλο θύμα.

Και προσθέτει: «Εμάς μας είχε ένας μάνατζερ. Δεν μας άφηναν τα κυκλώματα να κάνουμε αυτό που θέλαμε». Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν ο Hayate επικαλεστεί ότι τα θύματα βρίσκονταν στον χώρο με τη θέλησή τους και τούς έδινε χρήματα, ο ίδιος είπε πως «αυτός έπαιρνε τα πολλά και εμάς μας έδινε ψίχουλα. Μας χρωστάει πολλά λεφτά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν φίλος και «μέντορας» του 42χρονου που είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο στο Κερατσίνι για την ίδια ακριβώς δραστηριότητα και ήταν αυτός που ουσιαστικά τού είχε δείξει ότι μπορεί να αποκτήσει αρκετά χρήματα ικανοποιώντας το αρρωστημένο κοινό του διαδικτύου που αναζητούσε ένα τέτοιο απάνθρωπο θέαμα και πλήρωνε αδρά για αυτό.

Μετά τη σύλληψη του Youtuber στο Κερατσίνι, τα δύο άτομα λένε ότι ο Hayate άλλαξε στάση, ήταν πιο μαλακός. «Προσπαθούσε να μας τουμπάρει» είπε χαρακτηριστικά το ένα θύμα.

O 35χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα