Hayate: Στη φυλακή ο YouTuber

Διαβάζεται σε 2'
Άνδρας στον υπολογιστή (φωτογραφία αρχείου)
Άνδρας στον υπολογιστή (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Στη φυλακή οδηγείται ο γνωστός YouTuber, Hayate. Τι υποστήριξε στην απολογία του.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο YouTuber με το ψευδώνυμο Hayate, που κατηγορείται για κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος ατόμων με αναπηρία έναντι αμοιβής.

Για περίπου πέντε ώρες ο 35χρονος κατηγορούμενος βρέθηκε ενώπιον της 17ης τακτικής ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθεί για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή και της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος συνέχισε να αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι έχει μετανιώσει για τα βίντεο που έχουν μεταδοθεί στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να ισχυρίστηκε ότι πράγματι υπήρχαν άτομα που συμμετείχαν στα βίντεο και είχαν κάποιο βαθμό αναπηρίας, τόνισε όμως ότι διέθεταν δικαιοπρακτική ικανότητα και σε καμία περίπτωση δεν είχαν το ακαταλόγιστο. Μάλιστα, φέρεται να έφτασε στο σημείο να εξηγήσει ότι η βιντεοσκόπηση ήταν προς … όφελος τους, αφού αποκόμισαν σημαντικά οικονομικά οφέλη αλλά και δημοσιότητα.

Σε κάθε περίπτωση όπως φαίνεται να ανέφερε, είχε σταματήσει τη βιντεοσκόπηση τέτοιων στιγμιότυπων ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς κατάλαβε ότι πρόκειται για λανθασμένες ενέργειες του.

Πριν την απολογία του, ενώπιον της δικαστική λειτουργού βρέθηκαν με την ιδιότητα του μάρτυρα υπεράσπισης, δυο άτομα, χωρίς κάποια αναπηρία, τα οποία επίσης είχαν λάβει μέρος στα βίντεο και είχαν γίνει δέκτες αντίστοιχων συμπεριφορών έναντι αμοιβής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα