Η αντεπίθεση του Λιγνάδη και ο “Μαζωνάκης του θεάτρου”

Η αντεπίθεση του Λιγνάδη και ο “Μαζωνάκης του θεάτρου”
Ο Δημήτρης Λιγνάδης papadakispress

Προϊόν μυθοπλασίας χαρακτηρίζει την τρίτη κατά σειρά μήνυση σε βάρος του, ο Δημήτρης Λιγνάδης. Τι αναφέρει στις έγγραφες εξηγήσεις του, τις οποία κατέθεσε από τις φυλακές Τρίπολης όπου βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος, για υλικό πορνογραφίας αλλά και για μαζοχιστικές πρακτικές.

Με βαρύτατες εκφράσεις απάντησε ακόμη μία φορά ο Δημήτρης Λιγνάδης, αποκαλώντας “στρατευμένο μάρτυρα” και τον τρίτο καταγγέλλοντα, η μήνυση του οποίου βρίσκεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και αναμένεται η άσκηση ή μη συμπληρωματικής δίωξης τις επόμενες ημέρες. Ο σκηνοθέτης κάνει λόγο για “μεγάλη φαντασία” αναφορικά με τα αποσπάσματα της μήνυσης που αναφέρονται σε μαζοχιστικές πρακτικές και υλικό πορνογραφίας, υποστηρίζοντας ότι όλα είναι μέρος σκευωρίας, ενώ ξεχωριστή αναφορά κάνει και στον τραγουδιστή Γιώργο Μαζωνάκη.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου μέσω των έγγραφων εξηγήσεων του από τις φυλακές της Τρίπολης όπου κρατείται προσωρινά, υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει καν το μηνυτή, ότι δεν υπάρχει κανέναν αντικειμενικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του, αφού -όπως λέει- “δεν μπορεί να υπάρξει ιατροδικαστικός έλεγχος η τοξικολογική εξέταση η εξέταση DNA, παρά μόνο είναι ο λόγος του ενάντια στο λόγο μου”.

Μάλιστα, επιχειρεί να αποδομήσει τα στοιχεία της μήνυσης ένα προς ένας, αναφέροντας μεταξύ άλλων τις διαφοροποιήσεις που κατά τον ίδιο, υπάρχουν μεταξύ της αναφορά που βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και μίας συνέντευξης που παραχώρησε ο μηνυτής, λίγες ημέρες νωρίτερα. “Ενώ στη συνέντευξη του δήλωσε ότι δήθεν με γνώρισε πριν από 3 – 4 χρόνια, 2016 – 2017, ενώ έκανε streetwalking στην μήνυση του αναφέρει ότι με γνώρισε τέλη Νοεμβρίου 2018, ενώ περπατούσε με κατεύθυνση προς την πλατεία Αγίου Παύλου, όταν τυχαία συνάντησε έναν κοινωνικό λειτουργό, ο οποίος προσφέρει συμπαράσταση σε εξαρτημένα άτομα και συνομιλούσε με εκείνον. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός ότι ο μηνυτής δε γνωρίζει καν τι υποτίθεται ότι έκανε πριν από 3 – 4 χρόνια όταν σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή με γνώρισε, διότι ο όρος streetwalking που χρησιμοποίησε, όχι μόνο δεν αποδίδει αυτό που υποτίθεται ότι έκανε, αλλά έχει μια τελείως διαφορετική και μάλιστα αρνητική έννοια, καθώς ανατρέχοντας σε ένα αγγλοελληνικό λεξικό διαπιστώνουμε ότι ο όρος σημαίνει την εργασία της ιερόδουλης που κάνει πεζοδρόμιο” αναφέρει ο σκηνοθέτης.

Παράλληλα, προσπαθεί να αντικρούσει τις καταγγελίες του μηνυτή, εμμένοντας ότι “ενώ το υποτιθέμενο θύμα στην τηλεφωνική του συνέντευξη δεν αναφέρθηκε ποτέ ούτε σε πορνογραφικό υλικό με νεαρά άτομα, ούτε ερωτικά βοηθήματα, ούτε σε κάποια συσκευή για σκληρά από μαζοχιστικά παιχνίδια, ούτε σε χώρο, όπου ακολουθούνται σαδομαζοχιστικές πρακτικές, αλλά ούτε και σε εμφάνιση μου τάχα με ένα μεταλλικό κρίκο γύρω από τα γεννητικά μου όργανα, εικόνα, την οποία δήθεν αντίκρισε μόλις ξύπνησε, στην μήνυση που εμφανίζονται για πρώτη φορά όλα τα ανωτέρω, τα οποία προφανώς κατά την κρίση του συντάξαντος αυτής δικηγόρου, όποιος διαθέτει πραγματικά μεγάλη φαντασία για να τα επινοήσει, έπρεπε οπωσδήποτε να προστεθούν στην περιγραφή του μηνυτή, προκειμένου να προσδώσουν αληθοφάνεια τους ψευδής ισχυρισμός του, εξυπηρετώντας την κατασκευασμένη εικόνα ενός σεξουαλικά διεστραμμένου και επικίνδυνου ανθρώπου”. Πράγματι, στη μηνυτήρια αναφορά ο καταγγέλλων κάνει λόγο για μία μικρή τσάντα που βρισκόταν στο διαμέρισμα του προφυλακισμένου σκηνοθέτη, μέσα στην οποία υπήρχε μία συσκευή με καλώδια, “εξηγώντας μου, ότι είναι βοήθημα και ιδιαίτερα σκληρά «παιχνίδια». Μου ανέφερε, ότι υπάρχει ένας ιδιωτικός χώρος που βρίσκεται στην περιοχή των Πατησίων, που ενοικιάζεται με την ώρα και στο οποίο συναντώνται περιστασιακά άτομα μυημένα”.

Το εξώδικο στο Γιώργο Μαζωνάκη

Την ίδια ώρα, ο Δημ. Λιγνάδης στέκεται και στο σημείο της μηνυτήριας αναφοράς σύμφωνα με την οποία ο καταγγέλλων είχε υποστηρίξει πως οι δυο τους είχαν έναν κοινό γνωστό, τον τραγουδιστή Γιώργο Μαζωνάκη, στο μαγαζί όπου τραγουδούσε εργαζόταν κάποιο διάστημα ο μηνυτής.

Από την πλευρά του, ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης επισημαίνει στην ανωμοτί κατάθεση ότι καμία γνωριμία δεν έχει ο ίδιος με τον τραγουδιστή, επισημαίνοντας ότι πρόσφατα του έχει κοινοποιήσει εξώδικη δήλωση, με την οποία του ζητά να απαντήσει αν πράγματι ο Γ. Μαζωνάκης γνωρίζει τον μηνυτή του. “Ενώ ο καταγγέλλων στη συνέντευξη του ανέφερε ότι δήθεν είχαμε κάποιους κοινούς γνωστούς από το χώρο του θεάματος, γιατί παλιά είχε ένα μαγαζί, στην μήνυση του ξαφνικά θυμάται τον υποτιθέμενο κοινό μας έχουν ωστόσο, το Γιώργο Μαζωνάκη, με τον οποίο ουδέποτε είχα φιλική η επαγγελματική σχέση και τον οποίο δήθεν γνώρισε όχι από το μαγαζί που είχε παλιά, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του, αλλά από νυχτερινό κέντρο, στο οποίο εργαζόταν ως σερβιτόρος – μέτρ. Σημειωθήτω δε ότι ήδη απευθύνθηκα στον ως άνω αναφερόμενο τραγουδιστή με την από 23 Μαρτίου 2020 εξώδικη δήλωση – πρόσκληση μου, με την οποία τον καλούσα να απαντήσει εάν γνωρίζει το μηνυτή, εάν είχε ποτέ εργαστεί στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και φυσικά εάν με γνωρίζει προσωπικά. Μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει απάντηση στην εξώδικη δήλωση μου, αλλά τουλάχιστον ως προς το πρόσωπό μου είναι βέβαιο ότι θα είναι αρνητική, διότι αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια” αναφέρεται.

Και καταλήγει ο Δημ. Λιγνάδης: “Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω προσωπικά το Γιώργο Μαζωνάκη και ουδέποτε συνεργαστήκαμε επαγγελματικά. Υπήρξε όμως ένα δημοσίευμα που είχε ασκήσει κριτική για κάποιες καλλιτεχνικές επιλογές μου χαρακτηρίζοντας με σκωπτικά «Μαζωνάκη του θεάτρου», και προφανώς αυτό αποτέλεσε πηγή για την έμπνευση αυτού του μυθεύματος του μηνυτή περί σχέσεις μου με το Μαζωνάκη….”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα