Η επίδραση του Covid-19 στην κοινότητα και την ψυχική υγεία των παιδιών

Η επίδραση του Covid-19 στην κοινότητα και την ψυχική υγεία των παιδιών

Πρόσκληση στη διαδικτυακή ανοικτή συζήτηση.

Οι Γιατροί του Κόσμου σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την ανοικτή συζήτηση που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 23 Απριλίου στις 11:00, με θέμα “Η Επίδραση του Covid19 στην Κοινότητα και την Ψυχική Υγεία των Παιδιών” στο πλαίσιο του προγράμματός Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης OPEN MINDS 21.

Συμμετέχουν:

• Χαρά Τζιουβάρα, Παιδίατρος, Πρόεδρος των ΓτΚ Ελλάδας

• Ιωάννης Καλυβόπουλος, Παιδοψυχολόγος, Γιατροί του Κόσμου

• Στεφανία Τέκου, Κοινωνική Λειτουργός, Το Χαμόγελο του Παιδιού

• Μαρία Καλδάνη, Head of Human Development, Child Protection Unit, Τhe HOME Project

• Χαρά Τσεβδομαριά, Ψυχολόγος, Κοινωνικό Πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης, Γιατροί του Κόσμου

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Δήμητρα Αθανασοπούλου

Για να συνδεθείτε στην Ανοικτή Συζήτηση μέσω της πλατφόρμας Zoom:

Link: https://bit.ly/3n8a75S

Meeting ID: 577 319 9045

Passcode: NjSjj4

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και ζωντανά μέσω της σελίδας των Γιατρών του Κόσμου στο Facebook

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 16 συνολικά τμήματα (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ισπανία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία και Τουρκία). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 30 χρόνια συνεχούς δράσης το 2020, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας με περισσότερους από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε περίπου 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί προγράμματα ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των προγραμμάτων, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα