Η NASA κήρυξε παγκόσμια διαστημική ειρήνη – Νέα αποστολή στο φεγγάρι

Η NASA κήρυξε παγκόσμια διαστημική ειρήνη – Νέα αποστολή στο φεγγάρι
NASA στο φεγγάρι AP

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα τα Artemis Accords (Συμφωνίες Άρτεμις), θέτοντας τις βάσεις για ένα ασφαλές, συλλογικό και ειρηνικό μέλλον για την εξερεύνηση του διαστήματος.

Η NASA ανακοίνωσε την κυκλοφορία των Συμφωνιών Άρτεμις, Artemis Accords, ένα πρωτόκολλο που θα διασφαλίσει την ειρηνική συνεργασία των χωρών στην εξερεύνηση του διαστήματος

Σύμφωνα με το CNN, τα Artemis Accords, θα θέσουν ένα νέο πλαίσιο για την εξερεύνηση του Φεγγαριού και του Άρη. Μερικοί από τους συνεργάτες της NASA που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι : ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος, η Ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos,η Ιαπωνική Υπηρεσία Διαστήματος γνωστή ως JAXA.

Η NASA ανακοίνωσε το όνομα Artemis πριν από ένα χρόνο, δηλώνοντας ότι θα γίνει νέα αποστολή στο φεγγάρι μέχρι το 2024, στην οποία θα σταλθεί για πρώτη φορά γυναίκα μαζί με έναν άνδρα. 

Ο διαχειριστής του προγράμματος της NASA, Jim Bridenstine, έγραψε στο twitter:

“Είναι μία νέα αυγή για την εξερεύνηση του διαστήματος! Σήμερα έχω την τιμή να ανακοινώσω τις συμφωνίες Artemis Accords, που δημιουργούν ένα νέο κοινό όραμα και θέτουν νέους κανόνες για όλους τους διεθνείς συνεργάτες που συμμετέχουν στην επιστροφή της ανθρωπότητας στη σελήνη. Πηγαίνουμε μαζί!”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα