Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί τις δομές αστέγων με 14,21 εκατ. ευρώ

Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί τις δομές αστέγων με 14,21 εκατ. ευρώ
Άστεγος στην περιοχή της Πλάκας Eurokinissi

Το ποσό των 14,21 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαθέσει η Περιφέρια Αττικής για τη στήριξη και την επέκταση των δομών αστέγων ως το 2023. "Μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ", είπε ο Γιώργος Πατούλης.

“Κανένας πολίτης δεν πρέπει να νιώθει μόνος του. Χρηματοδοτούμε τη λειτουργία 13 δομών αστέγων, νέων και υφιστάμενων, για να παράσχουμε στέγη, υγειονομική φροντίδα και φαγητό στους άστεγους της Αττικής που χρειάζονται την υποστήριξή μας τώρα, περισσότερο από ποτέ”, δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σχετικά με τη νέα δράση προστασίας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η δράση, προϋπολογισμού 14,21 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής, αφορά 13 δομές αστέγων, 7 Ανοιχτά Κέντρα Ημέρας και 6 Υπνωτήρια. Πρόκειται για τη στήριξη των νέων δομών αστέγων στους δήμους της Αθήνας, του Πειραιά, της Καλλιθέας, του Ασπρόπυργου και του Ρέντη αλλά και τη στήριξη των υφιστάμενων με την οικονομική ενίσχυση της λειτουργίας τους για παροχή υπηρεσιών σίτισης, διανυκτέρευσης, υγειονομικής φροντίδας, και ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Σημειώνεται, ότι τα Ανοιχτά Κέντρα Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ) παρέχουν σειρά υπηρεσιών όπως η ψυχοκοινωνική στήριξη, η πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα, η ατομική φροντίδα και υγιεινή, η διασύνδεση με υπηρεσίες στέγασης και εργασιακής επανένταξης, η σίτιση και η συμβουλευτική. Παράλληλα, τα Υπνωτήρια ενισχύονται ώστε να παρέχουν περισσότερες υπηρεσίες.

“Σε μία συγκυρία που όλοι καλούμαστε να μείνουμε σπίτι, η σκέψη μας βρίσκεται με όσους δεν έχουν ούτε φροντίδα, ούτε στέγη. Η Περιφέρεια Αττικής δεσμεύεται να μείνει στο πλευρό των αστέγων”, ανέφερε ο κ. Πατούλης. Όπως σημείωσε, στηρίζει τους άστεγους με τη χρηματοδότηση της λειτουργίας 13 δομών, αυξάνοντας, μάλιστα, τις σχετικές πιστώσεις και εξασφαλίζοντας τη συνέχιση λειτουργίας τους έως τις 30/6/2023.

Τέλος, επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι “κανείς στην Αττική δεν θα μείνει μόνος και αβοήθητος. Στεκόμαστε πάντα δίπλα στους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα εν μέσω των νέων συνθηκών, που προκαλεί η επιδημία του κορονοϊού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα