Ιάσωνας Αποστολόπουλος: “Κλασική μέθοδος του ακροδεξιού μηχανισμού η στοχοποίηση”

Ιάσωνας Αποστολόπουλος: “Κλασική μέθοδος του ακροδεξιού μηχανισμού η στοχοποίηση”
Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος Twitter / @MSF_Sea

O Ιάσονας Αποστολόπουλος απάντησε σε αυτούς που του επιτέθηκαν για την εμφάνισή του στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού.

Τη δική του απάντηση για την επίθεση που δέχθηκε από ακροδεξιά τρολ (και όχι μόνο) μετά την εμφάνισή του στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού έδωσε ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος.

Με απολύτως σαφές tweet του, ο Ελληνας βραβευμένος διασώστης τόνισε τα εξής: “Είναι κλασσική μέθοδος του ακροδεξιού μηχανισμού η στοχοποίηση, η μαζική λάσπη, και η δολοφονία χαρακτήρα σε οποι@ αναδεικνύει ζητήματα που αυτός θέλει να κρύψει. Το ίδιο έγινε κ με την Beugel, το ίδιο χθες με την Ναταλία κι εμένα. Πάλιωσε αυτό πινατάκια, βρείτε κάτι άλλο”.

Σε άλλο μήνυμά του στο Facebook τόνισε επίσης:

“Η Ελλάδα είναι ένα μέρος που μια συντηρητική κυβέρνηση ελέγχει σχεδόν απόλυτα το τηλεοπτικό τοπίο και την συντριπτική πλειοψηφία του τύπου.

23 ώρες το 24ωρο, οι τηλεθεατές αυτής της χώρας ακούνε στο repeat το κυβερνητικό αφήγημα.

Σε αυτό το καθεστώς, ένα 7 λεπτό συζήτησης με την Natalia Germanou χθες στην εκπομπή της, με θέμα την καθολική υποχρέωση διάσωσης ανθρώπινων ζωών (ναι οι πρόσφυγες είναι και αυτοί άνθρωποι) ήταν αρκετό για να ξεχυθεί ένα κύμα χυδαιότητας και να ζητούν την κεφαλή της επί πίνακι. Ο ακροδεξιός μηχανισμός πήρε μπροστά και ξεκίνησε ένας οχετός μαζικής λάσπης, fake news, στοχοποίησης και παραληρηματικής συκοφαντίας απέναντι και στους δυο μας.

Όπως και η Ingeborg Beugel έτσι και η Ν. Γερμανού, ως γυναίκες στοχοποιήθηκαν έξτρα με άφθονο σεξιστικό και μισογυνικό μένος.

Η δολοφονία χαρακτήρα είναι μια κλασσική τακτική απέναντι σε άτομα που ασκούν ενοχλητική κριτική, αφού διαστρέφει την κουβέντα απο την ουσία του ζητήματος στην εξόντωση του υποκειμένου και λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επόμενους.

Για ένα περίεργο λόγο και τα 3 αυτά πρόσωπα κάπως συνδεόμαστε με το προσφυγικό. Μήπως αυτή η λύσσα του κράτους να φιμωθεί κάθε κριτική για το εν λόγω ζήτημα λέει πιο πολλά από την κριτική την ίδια;

Ο φορέας αυτής της μαζικής επίθεσης είναι κυρίως ανώνυμοι λογαριασμοί στο Twitter.

Έτσι, ενώ αρχικά η ανωνυμία στο ιντερνετ λειτουργούσε για να προστατεύει τα άτομα από την αυθαιρεσία της εξουσίας, εδώ χρησιμοποιείται για να εντείνει την αυταρχικότητα της εξουσίας, για να τρομοκρατήσει και να ενισχύσει κι άλλο το βαθύ κράτος, μια και αυτό το κύμα λασπολογίας δεν είναι αυθόρμητο, αλλά απόλυτα συντονισμένο.

Στο πλευρό της Ναταλίας, της Ingeborg και σε κάθε αποδεκτ@ ρητορικής μίσους.

Να μπει ένα φρένο στον ακροδεξιό οχετό και στην ασφυξία της δημόσιας σφαίρας.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει!”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα