Ναταλία Γερμανού: Κύμα υποστήριξης μετά την ακροδεξιά επίθεση για τη συζήτηση με τον Ιάσονα Αποστολόπουλο

Ναταλία Γερμανού: Κύμα υποστήριξης μετά την ακροδεξιά επίθεση για τη συζήτηση με τον Ιάσονα Αποστολόπουλο
Η Ναταλία Γερμανού papadakispress

Στο στόχαστρο ακροδεξιών μπήκε η Ναταλία Γερμανού επειδή κάλεσε στην εκπομπή της τον Ιάσονα Αποστολόπουλο. Τι συζήτησε με τον διασώστη προσφύγων.

Ακροδεξιές και σεξιστικές επιθέσεις στα social media δέχτηκε η Ναταλία Γερμανού, μετά τη χθεσινή εκπομπή της στον Alpha “Καλύτερα δεν γίνεται”, όπου φιλοξένησε ως καλεσμένο της τον Ιάσονα Αποστολόπουλο.

Η συζήτηση με τον Ιάσονα Αποστολόπουλο, πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της παρέμβασης της δημοσιογράφου Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ για τις παράνομες επαναπροωθήσεις που γίνονται στην Ελλάδα και το “επεισόδιο” με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι διασώσεις προσφύγων.

Στα social media, όπου το κλίμα πόλωσης απέναντι στους μετανάστες έχει καλλιεργηθεί επικίνδυνα τις προηγούμενες ημέρες, βρέθηκε έφορο έδαφος για μια επιδρομή ακροδεξιών και σεξιστικών πολλές φορές σχολίων κατά της Ναταλίας Γερμανού που επέλεξε να αναδείξει τη σημασία του να σώζεις ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν με πνιγμό στη θάλασσα, μέσα από την εκπομπή της.

Η “επιδρομή” όμως αυτή, έφερε τα αντίστροφα αποτελέσματα, καθώς δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης στην παρουσιάστρια:

Διάλογος Γεωργιάδη – Αποστολόπουλου στο twitter

Τα όσα είπε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, έσπευσε να σχολιάσει και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναρτώντας σχόλιο του δημοσιογράφου, Γιώργου Τετράδη στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Ιάσονα Αποστολόπουλου, ο οποίος απάντησε στον Άδωνη Γεωργιάδη, κάνοντας λόγο για “επικίνδυνες ασυναρτησίες”.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης να γράφει πως “οι Συνθήκες στις οποίες αναφέρεστε δεν ψηφίστηκαν για την περίπτωση της οργανωμένης χρήσης των μεταναστών ως εργαλείο πολιτικής δια της μαζικής εισβολής τους αλλά για τα ναυτικά ατυχήματα και την τυχαία μεμονωμένη περίπτωση” και τον διασώστη να του απαντάει.

Ποιος είναι ο Ιάσονας Αποστολόπουλος

Πρόκειται για τον διασώστη που έχει βραβευτεί από τον δήμαρχο του Παλέρμου για την ανθρωπιστική του δράση, ενώ το υπουργείο Ναυτιλίας της Δανίας του απένειμε το Ναυτικό Βραβείο 21 για τις διασώσεις του στη ζώνη της Μάλτας.

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος είχε απασχολήσει πρόσφατα την ελληνική επικαιρότητα, όταν τελευταία στιγμή απέσυραν το όνομά του από τη λίστα με τους προσκεκλημένους και τους ανθρώπους που επρόκειτο να βραβευτούν με τον «Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος» από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σχετικά με τις επαναπροωθήσεις, είπε χαρακτηριστικά: “Το να μην έχεις κάποιον να σε βοηθήσει όταν πνίγεσαι, είναι εφιαλτικό. Το διεθνές δίκαιο επιτάσσει ότι είναι καθήκον όλων μας να βοηθήσει κάποιον που πνίγεται. Πρώτα τους διασώζουμε και μετά συζητάμε όλα τα άλλα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα