Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα

Διαβάζεται σε 2'
Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Eurokinissi

Στις απόψεις που έχει εκφράσει κατά διαστήματα επέμεινε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφορικά με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, υποστηρίζοντας πως θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα.

O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε δηλώσεις του κατά την τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης, μίλησε για τη “μυστική” συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας ειδική αναφορά στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως είπε «έγινε συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά αφορούσε άλλο θέμα, τα ακίνητα. Την Τρίτη που θα συνεδριάσουμε θα ακούσετε την επίσημη θέση της εκκλησίας» τόνισε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ερωτηθείς για σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Και συνέχισε, λέγοντας πως «σε τέτοια θέματα ούτε ο αρχιεπίσκοπος μπορεί να πάρει θέση, ούτε ο πρωθυπουργός ο ίδιος, απλώς εκφράζει την θέληση του. Στο τέλος είναι το τι θέλει ο λαός μας. Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα» (σ.σ. για το δικαίωμα στον γάμο και την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια).

Ο κ. Ιερώνυμος υποστήριξε ότι το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί διερωτώμενος αν ο καθένας έχει το δικαίωμα διαστρέφει την «κοινωνία και να την κάνει όπως θέλει; Και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα;»

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο κόσμος να καταλάβει και να δει πως θα είναι τα παιδιά εκείνα που θα ‘ρθουν πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια που θα έχει δύο μπαμπάδες δύο μαμάδες; Πως θα ξυπνάει το πρωί μέσα στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του; Και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούρια, δεν την απορρίπτουμε. Βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί.

«Είναι θέμα της κοινωνίας η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα να κάνει οτιδήποτε. Αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο. Και ο κάθε ένας από εμάς δεν πρέπει σε τέτοια θέματα μεγάλα να σκέπτεται τι θα πει δεξιά, τι θα πει αριστερά, τι θα πει κεντρώα παράταξη. Σκέφτεται ποια κοινωνία θέλουμε και ποια οικογένεια».

Οι δηλώσεις του κ. Ιερωνύμου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα