Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Η “μυστική” συνάντηση Μητσοτάκη- Ιερώνυμου

Διαβάζεται σε 2'
Ιερώνυμοες
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο intime

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο πριν από 10 ημέρες και συζήτησαν και για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος για το θέμα

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε πριν από 10 ημέρες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω των αντιδράσεων της Εκκλησίας για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. 

Κυβερνητικά στελέχη επιβεβαίωναν τη συνάντηση, επισήμαιναν ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός συναντάται τακτικά με τον Αρχιεπίσκοπο. Ανέφεραν επίσης ότι η συνάντηση προ δεκαημέρου πραγματοποιήθηκε με αφορμή επίσημη επιστολή του κ.Ιερώνυμου προς τον κ.Μητσοτάκη από τις 29 Δεκεμβρίου.

Τα θέματα που είχε θέσει ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας στην επιστολή ήταν η φοιτητική στέγη, η υπογεννητικότητα και η στέγη για τα νέα ζευγάρια.

Οι ίδιες πηγές επικαλούνταν επίσης ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν υπάρξει επίσημη κυβερνητική τοποθέτηση για το θέμα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών. Δεν διέψευδαν βέβαια ότι συζητήθηκε στη συνάντηση. Αλλά υπενθύμιζαν ότι και η κυβέρνηση και η Εκκλησία έχουν διατυπώσει δημοσίως τις θέσεις τους για το ζήτημα σε επίπεδο γενικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι βεβαίως η Εκκλησία έχει διαφωνήσει με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Ενώ η κυβέρνηση επικαλείται ότι δεν πρόκειται για θρησκευτικό, αλλά για πολιτικό γάμο, τον οποίο ούτως η άλλως δεν δέχεται η Εκκλησία. Το Μαξίμου μάλιστα διαμηνύει ότι η κυβέρνηση είναι που νομοθετεί και όχι η Εκκλησία. Ωστόσο πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δέχονται έντονη πίεση από ιεράρχες και ιερωμένους στις περιφέρειες τους.

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 στις εννέα το πρωί. Μoναδικό θέμα συζήτησης είναι σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Εκκλησία και ”θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου”». Στη ΝΔ αναμένουν με αγωνία όχι ποια θα είναι η στάση της Εκκλησίας – δεδομένα θα είναι αρνητική – αλλά πόσο επιθετική θα είναι απέναντι στην κυβέρνηση. Δηλαδή εάν οι ιεράρχες θα ξεκινήσουν “ιερό πόλεμο” ή εάν θα περιοριστούν στο να καταδικάσουν το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα