Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη με 101 κλεμμένα διαβατήρια και ταυτότητες

Διαβάζεται σε 2'
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη με 101 κλεμμένα διαβατήρια και ταυτότητες
ΕΛ.ΑΣ

Με 101 διαβατήρια και ταυτότητες, πολλά εκ των οποίων κλεμμένα, εντοπίστηκε και συνελήφθη 45χρονος Δανός στην Ηγουμενίτσα.

Στη σύλληψη 45χρονου αλλοδαπού -υπηκόου Δανίας- προέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (05/02) στελέχη της Ομάδας Κ9/ Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή του προσωπικού του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του άρθρου 394 Π.Κ. “Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος” και του άρθρου 29 του Ν. 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις”.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε ΙΧΕ όχημα με οδηγό τον 45χρονο στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα κάτω από τις μοκέτες και τα καθίσματα συνολικά 101 ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία ο προαναφερθείς σκόπευε να μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

ΕΛ.ΑΣ

Από αυτά 56 ήταν δηλωμένα ως κλαπέντα – απολεσθέντα, τα 4 ήταν πλαστά και τα 41 είναι έγγραφα άλλων προσώπων.

Από τη Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα έγγραφα, το ΙΧΕ όχημα, όπως επίσης και το χρηματικό ποσό των 8.200 κορωνών Δανίας και 5 κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 45χρονου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα