Ηλεία: Τι έδειξε η ιατροδικαστική για τη σορό που ανασύρθηκε από τον Αλφειό

Διαβάζεται σε 2'
Στιγμιότυπο από τις έρευνες των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του ζευγαριού που επέβαινε στο αυτοκίνητο το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στην είσοδο της κοινότητας Πλουτοχωρίου.
Στιγμιότυπο από τις έρευνες των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του ζευγαριού που επέβαινε στο αυτοκίνητο το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στην είσοδο της κοινότητας Πλουτοχωρίου. ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τη σορό που εντοπίστηκε και ανασύρθηκε στο φράγμα Φλόκα της Ηλείας. Η σύνδεση με τον αγνοούμενο που παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Τα οριστικά αποτελέσματα DNA που ελήφθησαν από τη σορό που εντοπίστηκε την Πέμπτη (29/2), θα δείξουν για το εάν επρόκειτο για τον αγνοούμενο οδηγό από το Πλουτοχώρι, που στις 15 Ιανουαρίου παρασύρθηκε από τον ορμητικό χείμαρρο παρέα με την σύντροφό του, βρισκόμενοι μέσα στο αυτοκίνητό τους. Ο χρόνος θανάτου πάντως τοποθετείται στο ίδιο διάστημα με την εξαφάνιση του άτυχου άντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.gr, από τη νεκροψία – νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε από τον ιατροδικαστή Πατρών Ανδρέα Γκότση, προέκυψε πως τα χαρακτηριστικά της σορού ήταν μη αναγνωρίσιμα. Αιτία θανάτου ο πνιγμός σε γλυκό νερό, με τους πνεύμονες του άτυχου άνδρα να είναι γεμάτοι από νερό και λάσπη.

Σε ότι αφορά το διάστημα που είναι νεκρός, από την νεκροψία προκύπτει πως ο θάνατός του έχει επέλθει 6 με 7 εβδομάδες περίπου, διάστημα το οποίο ταυτίζεται με αυτό των 45 ημερών που αγνοείται ο άντρας που παρασύρθηκε από τον χείμαρρο.

Σημειώνεται πως το σώμα του άνδρα δεν έφερε κακώσεις. Ακόμα, ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ταυτοποίηση της σορού θα γίνει με λήψη γενετικού υλικού το οποίο δείχνει να μην έχει υποστεί αλλοίωση και έχει διατηρηθεί σε καλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα αναμένεται να ληφθεί δείγμα από τα κόκκαλα, το οποίο και θα συγκριθεί με δείγμα που θα ληφθεί από συγγενείς του, πιθανότατα τους γονείς του. «Δεν αναμένουμε εκπλήξεις, αλλά οφείλουμε να περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία.

Μπορεί να έχουμε σχετικά γρήγορα τα αποτελέσματα στα χέρια μας. Αυτό βέβαια σχετίζεται και με το φόρτο εργασίας που έχουν τα εργαστήρια στην Αθήνα και με το αν υπάρχουν και άλλες υποθέσεις πιο επείγουσες», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Γκότσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα