Ηλεία: “Τους φωνάζαμε να φύγουνε” – Οι δραματικές στιγμές πριν παρασυρθεί το ΙΧ

Διαβάζεται σε 3'
Έρευνες των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του ζευγαριού στην Ηλεία
Έρευνες των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του ζευγαριού στην Ηλεία ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου στην Ηλεία, που παρασύρθηκε από χείμαρρο. Νεκρή η σύντροφός του. Η συγκλονιστική μαρτυρία του προέδρου της κοινότητας.

Συνεχίζονται οι έρευνες στο Πλουτοχώρι Ηλείας για τον εντοπισμό του 45χρονου οδηγού, ο οποίος προσπάθησε με το όχημά του να περάσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού, ωστόσο τα ορμητικά νερά το παρέσυραν.

Η σύντροφός του και συνοδηγός του οχήματος εντοπίστηκε νεκρή χθες, Τρίτη (16/01), σε απόσταση 1,5χλμ. μακριά από το σημείο στο οποίο παρασύρθηκε το αυτοκίνητο. Σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε η σορός της γυναίκας, βρέθηκε και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι.

Έρευνες των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του ζευγαριού στην Ηλεία
Έρευνες των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του ζευγαριού στην Ηλεία ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Η κλήση σε συγχωριανό του

Σύμφωνα με το patrisnews.com, ο αγνοούμενος άνδρας φέρεται να επικοινώνησε με συγχωριανό του ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν παρασυρθεί το όχημά του, αναφέροντάς του πως βρίσκεται σε κίνδυνο τόσο ο ίδιος όσο και η αρραβωνιαστικιά του και ζητώντας έντρομος βοήθεια.

“Τα παιδιά τους φώναζαν να φύγουν”

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τετάρτης (17/01) ο Μιχάλης Μπιρλής, πρόεδρος της κοινότητας Πλουτοχωρίου, οι κάτοικοι του χωριού έρχονται συχνά αντιμέτωποι με την υπερχείλιση του ποταμού.

«Το ποτάμι όταν βρέχει πλημμυρίζει. Έχουμε χρόνια αυτό το πρόβλημα. Είχαν φτιάξει παλιά ένα μικρό γεφύρι, ξεχείλιζε από πάνω, το γκρέμισαν και έφτιαξαν καινούργιο».

Για τον 45χρονο Νίκο, τον οδηγό του οχήματος που δεν έχει εντοπιστεί ακόμα, είπε πως είναι έμπειρος οδηγός.

«Είναι αγαπητό παιδί στο χωριό, πολύ δραστήριος. Πώς την πάτησε έτσι δεν μπορώ να καταλάβω», ανέφερε.

Στη συνέχεια περιέγραψε καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα που το όχημα παρασύρθηκε από τον ορμητικό χείμαρρο.

«Πέρασε μία κοπέλα από μπροστά, ίσα ίσα που πρόλαβε, γιατί αυτά είναι δευτερόλεπτα που ανεβαίνει η στάθμη. Αυτός πήγε να περάσει, έφυγε στην άκρη. Εκείνη τη στιγμή είχε 30 πόντους νερό, μπορούσε να πεταχτεί έξω και να φύγει».

«Τα παιδιά τους φώναζαν να φύγουν. Παίρνανε τηλέφωνο, λέγανε «βοήθεια», «φευγάτε, φύγετε». «Είμαι ασφαλής εδώ». Αποτέλεσμα; Παίρνω την Πυροσβεστική και λέω «γρήγορα ένα πυροσβεστικό κι έναν εργάτη να τραβήξει το αυτοκίνητο». Βλέπουμε ακόμα πιο πολλά νερά, την ώρα που ερχόταν το πυροσβεστικό, το σήκωσε το αυτοκίνητο και το πήγε κάτω, βάρκα με αναμμένα τα στοπ από πίσω. Μετά έγινε το μοιραίο», είπε.

Το χρονικό του περιστατικού

Το ζευγάρι επέβαινε στο αυτοκίνητο στην είσοδο της κοινότητας Πλουτοχωρίου του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και φαίνεται πως επιχείρησε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού πριν παρασυρθεί από τον χείμαρρο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 30 μέτρα πριν τη γέφυρα, τα νερά οδήγησαν το όχημα στην αριστερή πλευρά του δρόμου όπου σφήνωσε πάνω σε κράσπεδο, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η πόρτα του οδηγού. Η πίεση του νερού ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε όμως ούτε την πόρτα της συνοδηγού να ανοίξει.

Άμεσα ζήτησαν βοήθεια και μεγάλα οχήματα του δήμου ξεκίνησαν για το σημείο. Ωστόσο, το κράσπεδο δεν άντεξε την πίεση, έσπασε και το αυτοκίνητο έπεσε στον χείμαρρο. Στην επιχείρηση εντοπισμού συμμετέχουν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και η ομάδα ορμητικών νερών της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα.

Στο σημείο βρέθηκαν από νωρίς ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης και πολλοί κάτοικοι του Πλουτοχωρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα