Ηλιούπολη: Έρευνα και για απάτη σε βάρος του “μαϊμού” οδοντίατρου

Διαβάζεται σε 2'
Ηλιούπολη: Έρευνα και για απάτη σε βάρος του “μαϊμού” οδοντίατρου
Οδοντίατρος iStock

Ένας 51χρονος συνελήφθη για άσκηση επαγγέλματος χωρίς πτυχίο, και πλέον ελέγχεται για απάτη και για σωματικές βλάβες κατά ασθενών

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Αθηνών προκάλεσε η καταγγελία για «μαϊμού» οδοντίατρο, ο οποίος φέρεται να κούραρε ασθενείς χωρίς πτυχίο.

Ήδη διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τα αδικήματα της απάτης και των σωματικών βλαβών. Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να δήλωσε οδοντοτεχνίτης και όχι οδοντίατρος στις αρχές, ενώ σε βάρος του φαίνεται πως υπέχουν περισσότερες από μία καταγγελίες.

Αφορμή για την έρευνα στάθηκε η σύλληψη του 51χρονου για το αδίκημα της άσκησης επαγγέλματος χωρίς πτυχίο σε βαθμός πλημμελήματος, ύστερα από σχετική καταγγελία. Για το τελευταίο αδίκημα θα δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Αυτοφώρου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 51χρονος συνελήφθη ύστερα από καταγγελία ενός ασθενή μετά από μεταξύ τους επεισόδιο, καθώς του είχε φτιάξει μία «γέφυρα» με αποτέλεσμα την πρόκληση σωματικής βλάβης στον παθόντα.

Το πραγματικό επάγγελμα του δράστη ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως επίσης παρανόμως ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν πήγε για πρώτη φορά πριν έναν χρόνο στο οδοντιατρείο του. Εκεί ο δράστης του τοποθέτησε μία γέφυρα, όμως δεν στεκόταν σωστά και ξαναπήγε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα για να την διορθώσει.

Ο καιρός περνούσε και το θύμα είχε ακόμη προβλήματα με την «γέφυρα» με αποτέλεσμα να πάει σε άλλον οδοντίατρο, ο οποίος όταν την είδε του είπε ότι αυτός που την έφτιαξε αποκλείεται να ήταν οδοντίατρος.

Το θύμα θορυβήθηκε έντονα, πήγε στον ιατρικό σύλλογο και συνοδεία ενός γιατρού του συλλόγου πήγαν μαζί στο ιατρείο του και διαπίστωσε και εκείνος πως ο δράστης δεν είχε σχέση με το επάγγελμα ούτε και σχετική άδεια και κάλεσαν την Αστυνομία.

Από τον έλεγχο των αστυνομικών διαπιστώθηκε όντως πως ο δράστης δεν κατείχε σχετική άδεια για την λειτουργία του οδοντιατρείου του, επί της οδού Λασκάρεως και συνελήφθη επί τόπου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα