Υπάλληλος ΥΠΠΟ για Τζόκερ: “Είχα προφορική εντολή από την προϊσταμένη μου”

Υπάλληλος ΥΠΠΟ για Τζόκερ: “Είχα προφορική εντολή από την προϊσταμένη μου”
Warner Bros

Η υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού προχώρησε σε έγγραφη καταγγελία και ένορκη κατάθεση στο Α.Τ. Αμαρουσίου, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι δεν έδρασε αυτοβούλως και ότι είχε ενημερώσει. Για "πάρεργο" κάνει λόγο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μάλλον εκθέτει την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού η κατάθεση της υπαλλήλου του υπουργείου που έδωσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου το Σάββατο, αφού ήταν και το μόνο Τμήμα που σχηματίστηκε δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού προχώρησε σε έγγραφη καταγγελία και ένορκη κατάθεση στο Α.Τ. Αμαρουσίου, κατά την οποία ανέφερε ότι ενεργούσε κατόπιν προφορικής εντολής της προϊσταμένης της και κατόπιν ενημέρωσης του Εισαγγελέα.

Πράγματι είχε ενημερωθεί και ο εισαγγελέας όπως διασταυρώθηκε από το οικείο Τμήμα. Η ίδια τόνισε ότι είχαν ενημερωθεί από την Υπηρεσία όλοι οι κινηματογράφοι για την ακαταλληλότητα για ανηλίκους της ταινίας Τζόκερ και οι έλεγχοι ήταν αποτέλεσμα συνεννόησης με την προϊσταμένη της. Κατόπιν όλων αυτών αιτήθηκε συνδρομή από την Αστυνομία και την έλαβε, όπως ήταν υποχρεωμένη η Αστυνομία να πράξει.

Επισημαίνεται ότι οι ανήλικοι δεν προσήχθησαν απλά οδηγήθηκαν για κατάθεση και για να ενημερωθούν οι γονείς τους ώστε να τους παραλάβουν. Οι καταθέσεις ήταν λογική συνέπεια της σχετικής δικογραφίας που ζητήθηκε να σχηματιστεί σε βάρος του υπευθύνου του κινηματογράφου. Την επόμενη ημέρα στην περίπτωση της Κυψέλης, επίσης κλήθηκαν και πήγαν αστυνομικοί που απλά προχώρησαν στην καταγραφή των ανηλίκων και στην ενημέρωση των γονέων τους για να τους παραλάβουν αλλά δεν σχηματίστηκε δικογραφία.

Για το θέμα προχώρησε σε σχετική δήλωση και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάνοντας λόγο για «πάρεργο»:

«Η Αστυνομία είναι χρεωμένη, δυστυχώς, με αρκετά πάρεργα, εκτός πλαισίου ουσιαστικά της αποστολής της. Από την άλλη, είναι αυτονόητη η υποχρέωση της να ανταποκρίνεται στις καταγγελίες, πολλές εκ των οποίων μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί ότι έγιναν για ήσσονος σημασίας λόγους, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα στα όρια της φαιδρότητας. Όπως συνέβη χθες με τα περιστατικά στις δύο κινηματογραφικές αίθουσες.

Δήλωσα ήδη ότι σήμερα θα πάω με τον 15χρονο γιο μου να δω την ταινία Τζόκερ.

Τα παραπάνω είναι αυτονόητα για κάθε λογικό πολίτη και προφανώς θα έπρεπε να είναι και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα.

Υ.Γ.: Ο Α. Τσίπρας επέλεξε, για άλλη μια φορά, να κάνει επίδειξη φτήνιας πολιτικής και ψεύτικης ευαισθησίας. Ξεσκεπάζεται η ψεύτικη η ευαισθησία από τα ίδια του τα τελευταία λόγια, μιας και μόνο ο δικός μου στιγματισμός τον ενδιαφέρει. Είναι φτηνό, ενδεικτικό της αισθητικής και πολιτικής του ρηχότητας να συνοδεύει την ανάρτηση με δική μου φωτογραφία μονταρισμένη ως διώκτη του Τζόκερ. Από ότι έχω ακούσει και διαβάσει τη δολοφονία χαρακτήρων, ανάμεσα σε άλλα, καταδικάζει η ταινία. Την είδε και πάλι δεν κατάλαβε ο Α. Τσίπρας».

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν φταίει ο “Τζόκερ” αλλά η κυβέρνηση-τσίρκο

«Από το πρωί το πανελλήνιο παρακολουθεί την υπουργό Πολιτισμού να τσακώνεται σε ζωντανή μετάδοση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το ποιος θα πάρει το φιάσκο του “Τζόκερ” στα χέρια του», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Αναφέρει ειδικότερα: «Η κ. Μενδώνη μέμφεται την ΕΛΑΣ και διατάσσει ΕΔΕ για τους υπαλλήλους του υπουργείου της. Η ΕΛΑΣ αδειάζει την κ. Μενδώνη και αποκαλύπτει ότι ήταν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού που έκαναν τις καταγγελίες. Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει πως ο κ. Χρυσοχοΐδης «πετά το μπαλάκι των ευθυνών στην κ. Μενδώνη» και πως σαρκάζει και την ΕΛΑΣ, «τονίζοντας ότι θα πάει να δει την ταινία με τον ανήλικο γιο του. Και τώρα με γελοίες διαρροές προσπαθούν να πείσουν ότι τους φταίει, ποιος άλλος, ο ΣΥΡΙΖΑ».

Καταληκτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «αυτό που τους φταίει δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο “Τζόκερ” αλλά η κυβέρνηση-τσίρκο με πολλούς γελωτοποιούς και ακόμη περισσότερους ακροβάτες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα