Υπόθεση Κατσούρη: Επέστρεψε στη θέση του ο προϊστάμενος της Αθλητικής Βίας

Διαβάζεται σε 4'
Κατσουρής
Η φωτογραφία του Μιχάλη Κατσουρή στο γήπεδο της ΑΕΚ, μετά τη δολοφονία του SOOC Menelaos Myrillas

Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον προϊστάμενο της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους να επιστρέφει στη θέση του.

Νέα δεδομένα στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη που σημειώθηκε το βράδυ της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες επέστρεψε στη θέση του και στην υπόθεση ο προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους, Κώστας Χρίστογλου.

Πρόκειται για τον αστυνομικό διευθυντή, που ήταν ο μόνος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που είχε ενημερώσει όλες τις υπηρεσίες του σώματος για την κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν, οι οποίοι διέσχισαν όλη την Ελλάδα και έφτασαν ανενόχλητοι στην Αττική και είχε απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη ΕΔΕ.

Με άλλα λόγια, ήταν ο μόνος που δεν αδιαφόρησε για τις πληροφορίες που έφταναν στο γραφείο του.

Όσο για τους υπόλοιπους για τους οποίους είχε διαταχθεί ΕΔΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιβληθούν διοικητικά και οικονομικά πρόστιμα.

Σημειώνεται πως εδώ και καιρό στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται η προκαταρκτική εξέταση που ολοκλήρωσαν αξιωματικοί του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων και αφορά σε ευθύνες συγκεκριμένων αστυνομικών για την υπόθεση των Κροατών χούλιγκανς που έφτασαν στη χώρα μας και δολοφόνησαν τον Μιχάλη Κατσουρή.

 

Η Αθλητική Βία ενημέρωνε για αυτά που γνώριζε, μάθαινε και έβλεπε, ωστόσο στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ όταν πλέον η αυτοκινητοπομπή έφτασε στην Αττική, ο Ανώτατος Αξιωματικός και ένας από τους Βοηθούς του Αττικάρχη που συντόνισε, πήρε μία σειρά από λάθος όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων αποφάσεις.

Γνώριζαν από την Κορινθία κιόλας ότι έφτανε αυτοκινητοπομπή με Κροάτες οπαδούς, καθώς ο πολίτης που τράβηξε το ερασιτεχνικό βίντεο που ανέβασε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τους εντόπισε στο Κιάτο και ενημέρωσε τηλεφωνικά και την Αστυνομία της περιοχής…

Από τη Νέα Πέραμο και από τα Δίοδια Ελευσίνας, οι μόνοι που προσπάθησαν να τους ακολουθήσουν ήταν αστυνομικοί της Αθλητικής Βίας σε μοτοσικλέτα, μέχρι που στην Αττική Οδό χωρίστηκαν και αναγκαστικά τους έχασαν. Τους αντιλήφθηκε και ένα περιπολικό της Τροχαίας που πήγαινε σε περιστατικό σύγκρουσης οχημάτων που επίσης ενημέρωσε και ούτως ή άλλως οι τροχονόμοι θα ήταν αδύνατον να σταματήσουν από μόνοι τους ορδές των χούλιγκαν.

Είχε προηγηθεί, όμως, στάση της αυτοκινητοπομπής πριν τα διόδια Ελευσίνας προφανώς για να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι χούλιγκαν και ακόμα και εκεί χάθηκε χρυσή ευκαιρία από τη ΓΑΔΑ να στείλει δυνάμεις ΟΠΚΕ από την Δυτική Αττική που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση για να τους εμποδίσουν να προχωρήσουν έως ότου να μεταβούν διμοιρίες των ΜΑΤ, αφού ούτως ή άλλως δεν είχε προβλεφθεί από πριν η τοποθέτησή τους στο σημείο.

Ακόμη και στον Σταθμό Ειρήνη στη συνέχεια, όπου στάθμευσαν τα αυτοκίνητά τους, συναντήθηκαν με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, πήραν τα ρόπαλα στα χέρια και ξεκίνησαν την τελική τους πορεία με προφανείς πλέον προθέσεις, τους εντόπισαν άντρες της Ομάδας ΔΡΑΣΗ που ενημέρωναν το κέντρο διαρκώς και ζητούσαν ενισχύσεις, η απάντηση που λάμβαναν όμως ήταν μόνο η παρακολούθηση και η μετάδοση των όσων έβλεπαν…

Όταν πλέον έφτασαν οι χούλιγκαν έξω από την «OPAP ARENA» δεν υπήρχε διμοιρία ΜΑΤ ούτε για δείγμα και εκεί όλα είχαν πλέον τελειώσει. Ακολούθησε ένα γιουρούσι από οργισμένους χούλιγκαν με μαχαίρια και ρόπαλα στα χέρια που είχε σαν αποτέλεσμα έναν άνθρωπο να χάσει την ζωή του, όχι μόνο γιατί έτσι ήθελαν οι χούλιγκαν αλλά γιατί έτσι επέτρεψαν να συμβεί ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν έδωσαν εντολές που έπρεπε και όχι υφιστάμενοί τους που ούτως ή άλλως δεν συντόνιζαν εκείνοι…

Υπήρχαν σε αυτή την ιστορία αξιωματικοί που έλαβαν την σχετική ενημέρωση και τα σχετικά σήματα και δεν μπήκαν καν στον κόπο να τα ανοίξουν και να τα διαβάσουν. Υπήρξαν λάθος εκτιμήσεις ότι δεν θα γινόταν αυτό το μακελειό και στο τέλος υπήρχε παντελής απουσία συντονισμού.

Δείτε το video του 24Media Lab για το δρομολόγιο των Κροατών και την αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα