Υπόθεση Λιγνάδη: Έφεση από την Εισαγγελία Εφετών για 3 βιασμούς – Αντιμέτωπος με μεγαλύτερη ποινή

Υπόθεση Λιγνάδη: Έφεση από την Εισαγγελία Εφετών για 3 βιασμούς – Αντιμέτωπος με μεγαλύτερη ποινή
Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά την αποφυλάκισή του Eurokinissi

Η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση κατά δύο σκελών της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Έτσι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καλείται να επανεξετάσει τις υποθέσεις τριών βιασμών καθώς και το ύψος των ποινών κατά του σκηνοθέτη.

Την εκ νέου εξέταση της υπόθεση Λιγνάδη, μετά την αντικρουόμενη -για πολλούς- απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αποφάσισε η Εισαγγελία Εφετών, αναφορικά με δύο σκέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Εφετών, Βασιλική Χαλβά, αφού συγκέντρωσε τα απαραίτητα έγγραφα και έλαβε γνώση του σκεπτικού των τακτικών δικαστών και ενόρκων, προχώρησε στην άσκηση έφεσης κατά της ετυμηγορίας, με την οποία ο Δημ. Λιγνάδης ναι μεν καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά, του χορηγήθηκε δε αναστολή έως την έφεση, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος.

Συγκεκριμένα, ασκήθηκε έφεση ως προς την αθώωση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για το αδίκημα του βιασμού κατά του πρώτου καταγγέλλοντα. Κατά πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός είχε την άποψη ότι οι μάρτυρες και η μαρτυρία του ίδιου του μηνυτή οδηγούν στο ότι η πράξη έχει τελεστεί.

Παράλληλα, έφεση ασκήθηκε και ως προς το ύψος της ποινής που επιβλήθηκε στον καταδικασθέντα για τους δύο βιασμούς, για τους οποίους κρίθηκε ένοχος. Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισαγγελέως, η ποινή κάθειρξης για κάθε βιασμό θα πρέπει να ήταν μεγαλύτερη. Μάλιστα, η Βασιλική Χαλβά επικαλείται τόσο την απαξία όσο και τη βαρύτητα της πράξης, τη βλάβη που προξένησε στα θύματα, την έντασης του δόλου του κατηγορουμένου, όσο και την εκμετάλλευση της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς του.

Έτσι σε συνδυασμό με την έφεση που έχει ασκηθεί από τον σκηνοθέτη για τους δύο βιασμούς για τους οποίους καταδικάστηκε, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καλείται να επανεξετάσει τελικά τους τρεις βιασμούς και το ύψος των ποινών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα