Υπόθεση Βγενόπουλου: Νέα κατεπείγουσα έρευνα – Γνήσιο το ηχητικό ντοκουμέντο

Υπόθεση Βγενόπουλου: Νέα κατεπείγουσα έρευνα – Γνήσιο το ηχητικό ντοκουμέντο
Ανδρέας Βγενόπουλος Eurokinissi

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, αφού μελέτησαν το υλικό κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ηχητικό ντοκουμέντο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, είναι γνήσιο και δεν έχει υποστεί επεξεργασία.

Στην ανάσυρση από το αρχείο της δικογραφίας που είχε σχηματισθεί μετά τη μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου κατά της Βασιλικής Θάνου και άλλων προσώπων, προχωρά η ελληνική Δικαιοσύνη, με αφορμή του ηχητικού ντοκουμέντου που δημοσιοποιήθηκε πριν μερικές εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, αφού μελέτησαν το υλικό κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι γνήσιο, καταλήγοντας: «προέκυψε ότι δεν εντοπίστηκαν χαρακτηριστικά στοιχεία ή έστω ενδείξεις επεξεργασίας του ήχου, που μπορούν να υποδηλώνουν στοιχεία αποκοπής, συρραφής ή εν γίνει αλλοίωσης( μοντάζ), ενώ αντίθετα διαπιστώθηκε η αδιάλειπτη καταγραφή με μικρές αλλά δικαιολογημένες διακυμάνσεις, χωρίς “ίχνη” αδικαιολόγητων μεταβολών ή και παύσεων με την παρατήρηση ότι ο εντοπισμός “ ιχνών” σε ακουστικό υλικό ψηφιακής μορφής δεν είναι πάντα εφικτός με βεβαιότητα καθόσον τα “ ίχνη” αυτά δύνανται να μειώνονται σημαντικά συναρτήσει διαφόρων παραγόντων οπως είναι το λογισμικό επεξεργασίας και η δεξιοτεχνία του προσώπου που προβαίνει σε επεξεργασία. Πάντως ότι ο ήχος που έχει καταγραφεί στο πειστήριο αρχείο πιθανότατα δεν έχει υποστεί διαδικασία τέτοια (μοντάζ) που να αλλοιώνει το περιεχόμενό του».

Έτσι, η Οικονομική Εισαγγελία προχωρά πλέον στη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί αν τελέστηκαν τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή, και τα δύο κακουργηματικής φύσεως. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο αρμόδιος εισαγγελέα έχει στην κατοχή του το ηχητικό ως νέο στοιχείο της δικογραφίας.

Υπενθυμίζεται ότι στη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει, ο Ανδρ. Βγενοπουλος κατήγγειλε ότι του ζητήθηκαν χρήματα με τη «μέθοδο του βιβλίου». «Μου ζητήθηκε μέγεθος βιβλιοθήκης, δηλαδή ένας μεγάλος αριθμός βιβλίων», είχε πει επισημαίνοντας ότι είχε αρνηθεί να το πράξει. Μάλιστα, είχε ζητήσει να ερευνηθούν σειρά σοβαρών αξιόποινων πράξεων όπως αυτές της δωροληψίας υπαλλήλου δικαστικού λειτουργού, της εμπορίας επιρροής, της απόπειρας εκβίασης και παράβασης καθήκοντος, ωστόσο η μήνυση είχε μπει στο αρχείο.

Να σημειωθεί ότι η Βασιλική Θάνου από την πλευρά της, με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία από τον τότε ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Ανδρ. Βγενόπουλο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα