Κακοκαιρία: Απίστευτες εικόνες στην Πάτρα – Σε λίμνη μετατράπηκαν οι δρόμοι

Κακοκαιρία: Απίστευτες εικόνες στην Πάτρα – Σε λίμνη μετατράπηκαν οι δρόμοι

Μεγάλες καταστροφές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Πάτρα. Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Προβλήματα και στην Ήπειρο.

Έντονα είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η συνεχιζόμενη κακοκαιρία σε Ήπειρο και Πάτρα. Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων η Πυροσβεστική δέχτηκε 27 κλήσεις από την Ήπειρο για κοπές δέντρων και απομακρύνσεις αντικειμένων που ξερίζωσαν οι άνεμοι.

Από την Πάτρα, η Πυροσβεστική δέχτηκε δύο κλήσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών, που πραγματοποιήθηκαν με την απομάκρυνση πολιτών από ένα αυτοκίνητο και μίας οικογένειας από σπίτι, ενώ το παραλιακό μέτωπο των Πατρών πλημμύρισε από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Ενδέχεται οι κλήσεις για αντλήσεις να αυξηθούν καθώς η στάθμη των υδάτων έχει καλύψει το οδόστρωμα και τις αυλές σπιτιών και ισόγεια επιχειρήσεων.

Κακοκαιρία: Σε λίμνη μετατράπηκαν κεντρικοί δρόμοι

Στην Πάτρα, από το πρωί της Τρίτης καταγράφονται εικόνες κατακλυσμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, στον παραλιακό δρόμο Πατρών-Πύργου, η θάλασσα έχει βγει κυριολεκτικά στη στεριά, μετατρέποντας σε λίμνη το σημείο.

Η θάλασσα που βγήκε κυριολεκτικά στη στεριά, “έπνιξε” με νερό και φερτά υλικά, Ιτιές, πλαζ, Ακταίο, Ρίο και Αραχωβίτικα.

Μάλιστα, στον παραλιακό δρόμο του Ρίου χθες το βράδυ, εργαζόμενοι του Δήμου, απεγκλώβισαν ζευγάρι από αυτοκίνητο, που είχε παγιδευτεί από τα νερά και κινδύνεψε να πνιγεί.

tempo24.gr

Από το ύψος των Ιτεών (όπου έκλεισε ο δρόμος) μέχρι και τον χείμαρρο Παναγίτσα, η παραλιακή οδός έχει μετατραπεί σε λίμνη.

Συνεργεία του Δήμου, με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις εργασίες, ανοίγοντας αυλάκια, για να βρει τρόπο διαφυγής το νερό, να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να βγουν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα