Κακοκαιρία Μπάλλος: Εκπαιδευτικοί βγάζουν αγκαλιά τα παιδιά από πλημμυρισμένο σχολείο στην Κέρκυρα

Κακοκαιρία Μπάλλος: Εκπαιδευτικοί βγάζουν αγκαλιά τα παιδιά από πλημμυρισμένο σχολείο στην Κέρκυρα
sepekerkyras.blogspot.com

Συγκλονίζουν οι εικόνες εκπαιδευτικών που απεγκλωβίζουν μικρά παιδιά από πλημμυρισμένο σχολείο στην Κέρκυρα κρατώντας τα στην αγκαλιά τους.

Νέες συγκλονιστικές εικόνες έρχονται από σχολείο στην πλημμυρισμένη από την κακοκαιρία Μπάλλος Κέρκυρα.

Μετά τη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου μαθητές αναγκάστηκαν να φτιάξουν γέφυρα από θρανία ώστε να διαφύγουν από το προαύλιο του σχολείου τους που μετατράπηκε σε λίμνη από την καταιγίδα, εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα έβγαζαν αγκαλιά τους μαθητές από το πλημμυρισμένο σχολείο.

Τις εικόνες απόγνωσης μεταφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας και ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους και τη στάση ευθύνης που έδειξαν απέναντι στους μαθητές με ανακοίνωσή του. “Εναντίον αυτών των εκπαιδευτικών κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή η υπουργός Παιδείας τις προηγούμενες μέρες” σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.


Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κέρκυρας αναφέρει:

“Η στάση ευθύνης των συναδέλφων και η ωριμότητα των μαθητών

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας χαιρετίζουμε την εξαιρετική επαγγελματική συμπεριφορά και στάση ευθύνης των συναδέλφων αλλά και την ωριμότητα και ψυχραιμία που επέδειξαν οι μαθητές μας κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων και των πλημμυρικών φαινομένων που ακολούθησαν. Κάποιοι εκπαιδευτικοί αναγκάστηκαν να παραμείνουν ως αργά το βράδυ αποκλεισμένοι στα σχολεία τους και άλλοι να ψάχνουν να φιλοξενηθούν στις περιοχές που έχουν πληγεί επειδή δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Εναντίον αυτών των εκπαιδευτικών κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή η υπουργός Παιδείας τις προηγούμενες μέρες, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» για την αξιολόγηση ξεχνώντας όμως ότι η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας ξεκινά από τις υποδομές και τις συνθήκες που γίνεται το μάθημα. Εν μέσω πανδημίας και κλειστών σχολείων εξαιτίας μιας προαναγγελθείσας κακοκαιρίας, προτεραιότητα πρέπει να έχει η στήριξη των εκπαιδευτικών και η κάλυψη των τεράστιων μαθησιακών κενών που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες σχολικές χρονιές, κι όχι η επιβολή μιας ψευδούς και τιμωρητικής γραφειοκρατικής διαδικασίας, που θα στιγματίσει εκπαιδευτικούς και θα χωρίσει τα σχολεία σε διαφορετικές ταχύτητες.

Οι εικόνες με τους μαθητές να φεύγουν στην αγκαλιά των νηπιαγωγών ή να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, με δεκάδες συμπολίτες μας εγκλωβισμένους, σπίτια πλημμυρισμένα, κλειστούς δρόμους, κτλ κατέδειξαν επίσης τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, τις διαχρονικές ευθύνες για τα τραγικά προβλήματα των σχολικών υποδομών και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην Κέρκυρα, παρά τις επανειλημμένες διακηρύξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι έχουν δήθεν ληφθεί μέτρα για την επερχόμενη κακοκαιρία.

Ευχόμαστε δύναμη και αντοχή σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και να συνεχίσουμε να προσέχουμε, έτσι ώστε να επανέλθουμε από τη Δευτέρα στην κανονικότητα. Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε σε ολόκληρη την κερκυραϊκή κοινωνία τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας, την ευχή να είναι όλοι καλά στην υγεία τους, αλλά και την ανάγκη τα προβλήματα γρήγορα να ξεπεραστούν και να αντιμετωπιστούν με άμεσες ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης.”

“Χρειάστηκε να φιλοξενήσουμε σε ξενοδοχεία 50 μαθητές”

Για τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν με σφοδρότητα το νησί και είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σχολεία στην περιοχή μίλησε και ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Πέτρος Αγγελόπουλος. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, “χρειάστηκε να φιλοξενήσουμε σε ξενοδοχεία 50 μαθητές, καθώς δεν ήταν εφικτή η μεταφορά τους στη Νότια Κέρκυρα με κανένα οδικό μέσο, μετά και το κλείσιμο από την κακοκαιρία, της κεντρικής οδικής αρτηρίας του νησιού. Οι μαθητές θα μεταφερθούν σήμερα στα σπίτια τους”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα