Κακοκαιρία Daniel: Ήχησε το 112 στα Τρίκαλα – Στο “κόκκινο” ο Ληθαίος

Κακοκαιρία Daniel: Ήχησε το 112 στα Τρίκαλα – Στο “κόκκινο” ο Ληθαίος

Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους των Τρικάλων, καθώς σαρωτικό είναι και εκεί το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Μηνύματα 112 για απομάκρυνση από υπόγειους και ισόγειους χώρους.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της πόλης των Τρικάλων καθώς η κακοκαιρία Daniel επελαύνει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, υπερχειλίσεις ποταμών και πλημμύρες, ενώ νωρίτερα ήχησε το 112 καλώντας για εκκενώσεις.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Ληθαίος ποταμός είναι “στα κόκκινα”, ενώ ήδη σε αρκετά σημεία όπως η γέφυρα Αρριανού και η οδός Σατωβριάνδου το ποτάμι έχει καλύψει τα πάντα. Αντίστοιχα και ο Αγιαμονιώτης έχει υπερχειλίσει σε αρκετά σημεία με το Φλαμούλι αυτή τη στιγμή να εμφανίζει τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα.

Οι κάτοικοι των παρόχθιων περιοχών είναι ανάστατοι, ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας δεν έχει κριθεί ακόμη απαραίτητο η απομάκρυνση κατοίκων από τις εν λόγω περιοχές, χωρίς βέβαια αυτό να αποκλείεται μέχρι το πρωί της Πέμπτης, οπότε και αναμένεται να συνεχιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Καλεί δε τους κατοίκους που έχουν παρκάρει τα αυτοκίνητά τους σε παρόχθια περιοχή να τα απομακρύνουν άμεσα σε ασφαλές σημείο μιας και η νύχτα είναι απρόβλεπτη και το νερό που κατεβαίνει από τις γύρω περιοχές ιδιαίτερα τρομακτικό, όπως αναφέρει το trikalanews.gr.

Μηνύματα 112 λόγω πλημμυρικών φαινομένων στα Τρίκαλα

Δύο προειδοποιήσεις για επερχόμενη ένταση των πλημμυρικών φαινομένων εστάλησαν νωρίτερα μέσω του 112 στα κινητά των κατοίκων των Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, το 112 ήχησε αρχικά για τους κατοίκους της πόλης των Τρικάλων προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω πλημμυρικών φαινομένων που είναι σε εξέλιξη, ενώ λίγη ώρα αργότερα εστάλη νέα προειδοποίηση για τους κατοίκους της Πύλης Τρικάλων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα