Κακοκαιρία: Δραματικές ώρες στη Μαγνησία – Αγωνία για τον αριθμό των αγνοουμένων

Κακοκαιρία: Δραματικές ώρες στη Μαγνησία – Αγωνία για τον αριθμό των αγνοουμένων
Κακοκαιρία στο Βόλο INTIME NEWS

Βιβλική καταστροφή στη Μαγνησία από την κακοκαιρία Daniel, που άφησε πίσω της έναν νεκρό. Το πρωί θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον 42χρονο, ο οποίος παρασύρθηκε από χείμαρρο. Υπάρχουν δύο ακόμα αγνοούμενοι σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, χωρίς όμως να υπάρχει επιβεβαίωση από ΕΛΑΣ και πυροσβεστική.

Μεγάλη είναι η ανησυχία στη Μαγνησία τις τελευταίες ώρες, καθώς οι πρωτοφανείς ποσότητες βροχής που έχουν πέσει στην περιοχή και οι μεγάλες καταστροφές που προκαλεί η κακοκαιρία Daniel δημιουργούν φόβους για περισότερους αγνοούμενους.

Οι έρευνες για τον 42χρονο αγνοούμενο στην Αγία Αικατερίνη Άνω Βόλου, ο οποίος παρασύρθηκε με το όχημά του από χείμαρρο, σταμάτησαν το βράδυ και θα συνεχιστούν το πρωί της Τετάρτης (06/09). Όσον αφορά το ζευγάρι Αυστριακών, το οποίο οικείοι του αναζητούσαν στο σπίτι του στην Αργαλαστή, βρέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης και είναι καλά στην υγεία του.

Μέχρι στιγμής, επισήμως, δεν υπάρχουν άλλοι αγνοούμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις τοπικές αρχές αγνοούνται δύο άτομα στην περιοχή της Πάλτσης χωρίς όμως να υπάρχει επιβεβαίωση από την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής η κακοκαιρία έχει αφήσει πίσω της έναν νεκρό και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, ενώ δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τις επόμενες ώρες καθώς νέα επιδείνωση αναμένεται από το πρωί της Τετάρτης.

Εκκενώσεις και εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στη Μαγνησία στο πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, με τα σημαντικότερα προβλήματα να εντοπίζονται στο Πήλιο, τον Βόλο και τη Σκιάθο όπου δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ή έχουν σπάσει, χείμαρροι έχουν παρασύρει αυτοκίνητα και οι κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, καθώς σε ισχύ είναι ακόμα απαγόρευση κυκλοφορίας. Λάρισα και Αγιά πλήττονται επίσης από την κακοκαιρία.

Στον Βόλο κατέρρευσε τμήμα του γηροκομείου στην παλιά πτέρυγα όπου δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, καθώς δεν υπήρχε κόσμος εντός του. Το γηροκομείο είναι κοντά σε σημείο με χείμαρρο και βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά των 94 τροφίμων του από τους πυροσβέστες.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, 10 ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Βόλου με το ΕΚΑΒ, 20 σε ιδιωτική κλινική με πυροσβεστικά οχήματα, ενώ οι υπόλοιποι 64 μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο του γηροκομείου.

Την ίδια ώρα εκκένωση διατάχθηκε από την τον διοικητήτης 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου στο Κέντρο Υγείας της Αργαλαστής, στο νότιο Πήλιο, με στόχο την προστασία των εργαζομένων σε αυτό. Δημιουργήθηκε δομή στο δημαρχείο του νότιου Πηλίου, στην οποία μεταφέρθηκαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ στο χώρο του Κέντρου Υγείας παρέμειναν μόνο δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων και παροχή βοήθειας.

Λόγω εκδήλωσης ισχυρών βροχοπτώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 690 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 670 κλήσεις, εκ των οποίων, στη Μαγνησία, 500 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 80 αντλήσεις υδάτων, και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 100 άτομα, στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας 70 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 12 αντλήσεις υδάτων και στη Σκιάθο 100 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 30 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 7 άτομα.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 20 κλήσεις, εκ των οποίων, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν για 3 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων, στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων και στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε μία κοπή δέντρου.

Οι διακοπές στην κυκλοφορία – Παραμένει η απαγόρευση μετακίνησης στη Μαγνησία

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει ως εξής:

Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

Στην επαρχιακή οδό Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως τον οικισμό Κουτσουπιά, στην επαρχιακή οδό Βελίκας – Αγιοκάμπου, στην επαρχιακή οδό Κουτσουπιάς – Καρίτσας, εντός του οικισμού του Κόκκινου Νερού, στην επαρχιακή οδό Παλαιόπυργου – Ομολίου, στην επαρχιακή οδό Στομίου – Αλεξανδρινής – Παλαιόπυργου, στην επαρχιακή οδό Γόννων – Ελιάς & στον Ανατολικό Παράδρομο Π.Α.Θ.Ε. Μακρυχωρίου – Ευαγγελισμού (ύψος ΣΕΑ Ευαγγελισμού).

Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου και στον ορεινό όγκο του Πηλίου.

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Λαρίσης, στο Βόλο, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τον κυκλικό κόμβο με τη Λεωφόρο Αθηνών μέχρι τη διασταύρωσή της με την Περιφερειακή Οδό Βόλου, καθώς και στη συνέχεια αυτής (Εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας), μέχρι το ύψος της ΠΕΒ, στην επαρχιακή οδό Ριζόμυλου – Καναλίων (από τη διασταύρωσή της με την ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου έως το χωριό Κανάλια), στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων, από τα Μελισσάτικα έως και το χωριό Κερασιά, στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων, από το χωριό Κερασιά έως το χωριό Κανάλια, στην επαρχιακή οδό Αγιάς – Βόλου, από το χωριό Κανάλια έως τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του νομού Λάρισας.

Επίσης, στον Περιφερειακό (κόμβος Φυτόκου), εκτροπή οχημάτων, στην Παραλιακή Αγριάς, Περιφερειακός προς Αγριά, εκτροπή οχημάτων, στον κόμβο Διμηνίου και σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της νήσου Σκιάθου. Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και εκτάκτου ανάγκης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα