Κακοκαιρία Φίλιππος: Έντονη χιονόπτωση στο Πήλιο – Πάνω από μισό μέτρο το χιόνι

Κακοκαιρία Φίλιππος: Έντονη χιονόπτωση στο Πήλιο – Πάνω από μισό μέτρο το χιόνι
Χιόνια (φωτογραφία αρχειου) Eurokinissi

Συνεχής χιονόπτωση υπάρχει στις δυτικές περιοχές του Πηλίου μέχρι και τα προάστια του Βόλου

Με ιδιαίτερη ένταση, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, πλήττεται η Μαγνησία από την κακοκαιρία με έντονες χιονοπτώσεις σε όλο τον ορεινό όγκο του Πηλίου, αλλά και την Όθρυ.

Πολύ χιόνι πέφτει και πάλι στο ανατολικό Πήλιο και κυρίως στην περιοχή της Ζαγοράς, όπου το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 50 εκατοστά. Η χιονόπτωση είναι επίσης έντονη και στις περιοχές της Τσαγκαράδας, του Νεοχωρίου, της Αργαλαστής και σε όλο το Νότιο Πήλιο.

Συνεχής χιονόπτωση υπάρχει και στις δυτικές περιοχές του Πηλίου μέχρι και τα προάστια του Βόλου, όπως στην Ανακασιά, τον Άνω Βόλο και την Άλλη Μεριά.

Στην περιοχή επιχειρούν πάνω από 50 αποχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες για να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο του Πηλίου, αλλά η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι επιβεβλημένη, αφού σε πολλά σημεία υπάρχει πάγος.

Το ΚΤΕΛ Μαγνησίας δεν εκτελεί τα δρομολόγια προς τα χωριά του Πηλίου πλην εκείνων προς την Άφησσο, αφού ακόμη και τα παραθαλάσσια χωριά έχουν καλυφθεί από χιόνι που φθάνει ως το κύμα.

Κλειστά παραμένουν και σήμερα,όπως και χθες, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στους δήμους Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το χιόνι ξεπερνά τα 10 εκατοστά στα Καλά Νερά, την Μηλίνα και τον Λαύκο και επί 24ωρης βάσης στην περιοχή επιχειρούν αποχιονιστικά μηχανήματα και έχει δημιουργηθεί στο “Δέλτα” της Αργαλαστής σταθμός προμήθειας αλατιού. Το φαινόμενο είναι πολύ έντονο από το πρωί και υπάρχουν περιοχές με πολύ χαμηλή ορατότητα, ενώ για τον αποχιονισμό βγήκαν γκρέιντερ και τρακτέρ, προκειμένου να είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των μηχανημάτων που επιχειρούν. Στα Χάνια το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 60 εκατοστά και η θερμοκρασία είναι στους -6 βαθμούς. Από τον Άνω Βόλο και πάνω χρειάζονται αλυσίδες για όσα αυτοκίνητα κινούνται προς Πορταριά και Μακρυνίτσα».

Πολύ έντονη επίσης είναι η χιονόπτωση και στα ορεινά της επαρχίας Αλμυρού, στην Όθρυ και μέχρι την Ανάβρα, αλλά και στο Κεραμίδι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα