Κακοκαιρία: Καταστροφές και πλημμύρες σε Τρίκαλα- Χαλάζι στη Χαλκιδική

Κακοκαιρία: Καταστροφές και πλημμύρες σε Τρίκαλα- Χαλάζι στη Χαλκιδική
Σοβαρές καταστροφές στο Ρίζωμα Τρικάλων larissanet

Σοβαρές καταστροφές προκλήθηκαν στο Ρίζωμα των Τρικάλων από τη βροχόπτωση, ενώ έντονη χαλαζόπτωση και ισχυροί άνεμοι επικράτησαν στη Χαλκιδική

Σφοδρές καταιγίδες με έντονη βροχόπτωση, κεραυνούς και χαλάζι έπληξαν πολλές περιοχές της Ελλάδας το μεσημέρι της Τρίτης.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκλήθηκαν σοβαρές καταστροφές στο Ρίζωμα των Τρικάλων. Έντονη χαλαζόπτωση και ισχυροί άνεμοι επικράτησαν στη Χαλκιδική.

Πλημμύρες στο Ρίζωμα Τρικάλων

Μεγάλης έκτασης είναι οι καταστροφές που προκάλεσε πολύ ισχυρή καταιγίδα σήμερα το μεσημέρι στο Ρίζωμα της Δημοτικής Ενότητας Παραληθαίων του Δήμου Τρικκαίων, καθώς ο τεράστιος όγκος νερού κατέστρεψε τμήματα δρόμου, υπόγεια και αποθήκες πλημμύρισαν, ενώ μεγάλες ποσότητες λάσπης μετακινήθηκαν στις αυλές σπιτιών.

‘Αμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών, η οποία αφορούσε στη διαφύλαξη οικοσκευών σε σπίτια, αλλά και την αποφυγή επέκτασης των καταστροφών. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ο Δήμος Τρικκαίων προχωρά σε υποβολή αιτήματος για κήρυξη του Ριζώματος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στόχος, να υλοποιηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για εκτίμηση των ζημιών – άμεση καταγραφή των ζημιών από μηχανικούς του Δήμου, από αύριο το πρωί.

Επίσης προχωρά στην εκπόνηση μελέτης για να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις με έργα ουσίας και συγκεκριμένες δράσεις στα παλιά ρέματα του χωριού και όπου άλλου χρειαστεί, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον οποιαδήποτε παρόμοια κατάσταση.


Προβλήματα στη Μακεδονία

Έντονη βροχόπτωση, που συνοδεύθηκε από ισχυρούς ανέμους σημειώθηκε νωρίτερα σε περιοχές του νομού Χαλκιδικής. Μεταξύ άλλων, έντονα ήταν τα φαινόμενα, στη Σωζόπολη, τη Νέα Τρίγλια, την Καλλικράτεια και τα Σήμαντρα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για να απεγκλωβίσει έναν άντρα από ΙΧ, στον Άγιο Ιωάννη του δήμου Νέας Προποντίδας, λόγω της υψηλής στάθμης του νερού. Επίσης, δέντρο έπεσε στη δημοτική οδό Σωζόπολης – Τρίγλιας, ενώ λόγω της κακοκαιρίας η κίνηση των οχημάτων γινόταν με χαμηλές ταχύτητες.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα