Καταγγελία: Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν υποψήφιο διδάκτορα που πήγαινε στο ΑΠΘ

Καταγγελία: Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν υποψήφιο διδάκτορα που πήγαινε στο ΑΠΘ
facebook: Manos Tsardoulias

Ο νεαρός τη στιγμή των επεισοδίων πήγαινε στο πανεπιστήμιο, όταν αστυνομικοί τον σταμάτησαν αναίτια, και σύμφωνα με μαρτυρίες τον ξυλοκόπησαν και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου από το μεσημέρι της Πέμπτης, το οποίο δείχνει έναν αιμόφυρτο νεαρό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης να είναι περικυκλωμένος από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για υποψήφιο διδάκτορα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, ο οποίος, καθώς πήγαινε στο πανεπιστήμιο, έτυχε να βρεθεί κοντά στα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο ντοκουμέντο, ο άνδρας, που χτυπήθηκε εντελώς αναίτια από τους αστυνομικούς, φαίνεται να τους ρωτά για ποιο λόγο τον χτύπησαν, ενώ την ίδια στιγμή παραμένει ψύχραιμος. Παρόντες στο περιστατικό ζητούν το λογο από τους αστυνομικούς, ωστόσο κανείς τους δεν δίνει καμιά απάντηση. Τελικώς, ο νεαρός προσήχθη στην ΓΑΔΘ με κατηγορία αντίστασης κατά της αρχής.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από το περιστατικό:

Δημοσιεύτηκε από
Manos Tsardoulias στις 
Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021

“Ο Κώστας, υποψήφιος διδάκτορας στο ΤΗΜΜΥ, ΑΠΘ και συνάδελφος για χρόνια, καθώς πήγαινε προς το πανεπιστήμιο έτυχε να βρεθεί κοντά στα επεισόδια της σημερινής πορείας. Όπως και φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, χτυπήθηκε χωρίς λόγο (παραμένοντας ψύχραιμος), και προσήχθη στην ΓΑΔΘ με κατηγορία αντίστασης κατα της αρχής”, καταγγέλλει συνάδελφος του θύματος, μέσω Facebook.

Μπράβο κ. αστυνομικοί, πιάσατε τον εγκληματία! Ο Κώστας, υποψήφιος διδάκτορας στο ΤΗΜΜΥ, ΑΠΘ και συνάδελφος για χρόνια,…

Δημοσιεύτηκε από
Manos Tsardoulias στις 
Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021

Ενώ η συλλογικότητα “Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη”, με ανάρτησή της καταγγέλλει το περιστατικό, αναφέροντας τα παρακάτω:

Αυτός είναι ο προάγγελος της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Σήμερα (χθες) μετά την τεράστια πανεκπαιδευτική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, οι εντολοδόχοι της κυβέρνησης βγήκαν παγανιά (όπως και σε άλλες πόλεις) για να «ελέγξουν», να τραμπουκίσουν, να δημιουργήσουν ένταση από το πουθενά.

Στην Θεσσαλονίκη, όπως θα δείτε και στο βίντεο χτυπούν και συλλαμβάνουν υποψήφιο διδάκτορα της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΑΠΘ την ώρα που πήγαινε στο πανεπιστήμιο, δηλαδή στη δουλειά του, προφανώς χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Δεν θα τους άρεσε η εμφάνιση του; Ή τι δουλειά μπορεί να είχε στο πανεπιστήμιο; Προφανώς δεν θα σκεφτούμε πως και τι σκέφτηκαν οι άνθρωποι που πληρώνονται για να τραμπουκίζουν και να δέρνουν.

Δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε την υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο, που μιλά για τους άριστους, το braindrain κοκ. και την επόμενη στιγμή χτυπά φοιτητές και εργαζόμενους. Είναι η ίδια ακριβώς υποκρισία της αντιμετώπισης των ηρώων υγειονομικών, και των διώξεων τους όταν διεκδικούν τα αυτονόητα.

Δεν θα σας περάσει! Να αφεθεί ελεύθερος δίχως κατηγορίες ο Υποψήφιος Διδάκτορας του ΑΠΘ! Κάτω το ν/σ Κεραμέως. Έξω η αστυνομία από τις σχολές!”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα