Κατερίνη: Νέες απάτες σε βάρος ηλικιωμένων με πρόσχημα τροχαία ατυχήματα – Μία σύλληψη

Διαβάζεται σε 1'
Απάτη
Απάτη istock

Στη σύλληψη μιας 42χρονης για εμπλοκή σε εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε ηλικιωμένους με πρόφαση τροχαία ατυχήματα προχώρησαν οι αρχές. Φέρεται να εισέπραξε το τελευταίο 2ήμερο 14.500 ευρώ.

Συνελήφθη 42χρονη, λίγο πριν επιβιβαστεί σε λεωφορείο για να ταξιδέψει στην πατρίδα της, τη Βουλγαρία, με την κατηγορία της εμπλοκής σε εγκληματική ομάδα που “ξάφριζε” ηλικιωμένους. Ως πρόσχημα χρησιμοποιούσαν «μαϊμού» τροχαία στα οποία δήθεν ενεπλάκησαν συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων.

Η συγκεκριμένη γυναίκα φέρεται να εισέπραξε το τελευταίο 2ήμερο συνολικά 14.500 ευρώ και κοσμήματα από δύο υπέργηρες γυναίκες, σε Κατερίνη και Βέροια. Είχαν προηγηθεί τηλεφωνήματα στις παθούσες, από συνεργούς της, που ζητούσαν χρηματικά ποσά προκειμένου να υποβληθούν οι κόρες τους σε υποτιθέμενα χειρουργεία.

Με τη λεία ανά χείρας, η 42χρονη κατευθύνθηκε χθες το βράδυ στα ΚΤΕΛ «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθη τη στιγμή που επιχειρούσε να εκδώσει εισιτήριο για να ταξιδέψει στην πατρίδα της.

Στο μεταξύ, για ανάλογη απάτη σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας ακόμη 61χρονης που σε δύο περιπτώσεις, τον περασμένο Ιούνιο, παρέλαβε από ισάριθμα θύματα συνολικά 37.500 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα