Κάτοικος Αγίου Ιωάννη Πηλίου στο NEWS 24/7: “Δεν έχουμε ακόμα καμία ενημέρωση από τις αρχές”

Κάτοικος Αγίου Ιωάννη Πηλίου στο NEWS 24/7: “Δεν έχουμε ακόμα καμία ενημέρωση από τις αρχές”

Χωρίς σήμα κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και Ίντερνετ βρίσκονται κάτοικοι στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου, ενώ ορμητικά νερά παρασύρουν αυτοκίνητα στο πέρασμα της κακοκαιρίας. Τι αναφέρει κάτοικος της περιοχής στο NEWS 24/7.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής έρχονται από τη Μαγνησία και ιδιαίτερα από περιοχές του Ανατολικού Πηλίου που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, λόγω των πρωτοφανών ποσοτήτων νερού που φέρνει η κακοκαιρία Daniel.

Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χείμαρροι ή ακόμα έχουν εξαφανιστεί, δέντρα έχουν ξεριζωθεί, αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί ενώ σημειώνονται διαρκώς κατολισθήσεις.

Οι κάτοικοι των πληττόμενων περιοχών βρίσκονται σε απόγνωση και απευθύνουν διαρκείς εκκλήσεις για βοήθεια, χωρίς όμως, όπως καταγγέλλουν, να υπάρχει κάποια παρουσία των αρχών.

“Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τις αρχές” αναφέρει η Ηρώ Πρωια, κάτοικος του Αγίου Ιωάννη Πηλίου στο NEWS 24/7, η οποία παράλληλα αναφέρει ότι δεν υπάρχει σήμα κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και Ίντερνετ σε μεγάλο τμήμα του χωριού. Όπως προσθέτει, έχουν μέχρι στιγμής ρεύμα αλλά με συνεχής μικροδιακοπές.

Iro Proia


“Η κατάσταση είναι τραγική. Βρέχει πολύ, υπάρχουν εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ, το ποτάμι είναι οριακά στο χείλος, ευτυχώς παρασύρθηκαν μόνο 2-3 αυτοκίνητα σημειώνει στη συνέχεια.

Iro Proia

“Θεωρώ πως όλοι είναι μέσα στα σπίτια τους” αναφέρει στη συνέχεια. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η ίδια, δεν υπάρχει εγκλωβισμένος προς το παρόν.

Iro Proia

Νωρίτερα η ίδια, ανήρτησε βίντεο στο facebook όπου καταγγέλλει την πλήρη αδιαφορία από κάθε κρατικό μέσο.

“Ζητάμε άμεση βοήθεια από τον Άη Γιάννη Πηλίου. μας έχουν εγκαταλείψει όλοι, από το πρωί στις 7 καλούμε το 112, την Πυροσβεστική, τον Δήμο, τη Νομαρχία και δεν υπάρχει κανένας. Ήδη αυτοκίνητα έχουν μπει στη θάλασσα. Θα θρηνήσουμε νεκρούς. Μιλάμε από το πρωί στο 112 και στην Πυροσβεστική και υπάρχει πλήρης αδιαφορία.

Κινδυνεύουν άνθρωποι με μικρά παιδιά. Δεν μας ενδιαφέρουν τα αυτοκίνητα, ζητάμε βοήθεια. Θα πνιγούμε, θα μπει το ρέμα όλο μέσα στο χωριό. Ζητάμε βοήθεια, έχει σπάσει το ποτάμι στον Άη Γιάννη Πηλίου, ακούγεται να λέει στο βίντεο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα