Καβάλα: Κατέβασε την ελληνική σημαία από το λιμάνι κι ύψωσε τη βουλγαρική – Φώναζε “εδώ είναι Βουλγαρία”

Καβάλα: Κατέβασε την ελληνική σημαία από το λιμάνι κι ύψωσε τη βουλγαρική – Φώναζε “εδώ είναι Βουλγαρία”
Το λιμάνι της Καβάλας Eurokinissi

Ποινική δίωξη για προσβολή εθνικών συμβόλων ασκήθηκε σε υπήκοο Βουλγαρίας ο οποίος κατέβασε την ελληνική σημαία από το λιμάνι της Καβάλας και ανέβασε τη σημαία της χώρας του φωνάζοντας συνθήματα.

Στη σύλληψη ενός 35χρονου άνδρα βουλγαρικής καταγωγής προέβησαν, το μεσημέρι της Παρασκευής (04/08) στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για παράβαση των άρθρων 167, 191Α και 361 του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού, ο άνδρας προέβη στην υποστολή της ελληνικής σημαίας από τον ιστό που βρίσκεται στο νότιο λιμενοβραχίονα του λιμένα Καβάλας πετώντας την κάτω, ενώ ύψωσε σημαία της Βουλγαρίας.

Στη συνέχεια ο άνδρας τράπηκε σε φυγή μη συμμορφούμενος στις εντολές των στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ αντιστάθηκε σθεναρά στη σύλληψη του προβαίνοντας σε εξύβριση.

Σύμφωνα με το kavalanews.gr, ο δράστης κατά τη σύλληψή του φώναζε “Εδώ είναι Βουλγαρία!”, ενώ αυτή ήταν η δεύτερη φορά που έκανε την ίδια πράξη.

Οι λιμενικοί τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για προσβολή εθνικών συμβόλων, ωστόσο λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

Ο 35χρονος δήλωσε πως είναι μέλος μιας εξτρεμιστικής βουλγαρικής οργάνωσης, η οποία θεωρεί ότι η Καβάλα και οι γύρω περιοχές δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά στη Βουλγαρία

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα