Κύκλωμα μαστροπείας: Από μητέρα η πρώτη καταγγελία – Έρευνες για θύματα

Διαβάζεται σε 4'
Κύκλωμα μαστροπείας: Από μητέρα η πρώτη καταγγελία – Έρευνες για θύματα
ISTOCK

Συγκλονιστικά στοιχεία για το κύκλωμα μαστροπείας στην Αττική, με τις αρχές να εκτιμούν πως υπάρχουν κι άλλα θύματα, αλλά και δράστες. Η παρατηρητικότητα της μητέρας που έδωσε το έναυσμα για τις έρευνες.

Νέα στοιχεία σχετικά με τη δράση του κυκλώματος μαστροπείας στην Αττική με θύματα ανήλικα κορίτσια και τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησαν οι έρευνες των αρχών φτάνοντας στη σύλληψη τριών ατόμων έρχονται στο φως.

Υπενθυμίζεται πως, από τη Υποδιεύθυνση Προστασία Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής συνελήφθησαν οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι του κυκλώματος, με εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους.

Οι εμπλεκόμενοι μάλιστα του κυκλώματος πλήρωναν έως και 200 ευρώ για να συνευρεθούν με τις ανήλικες, εκ των οποίων τα μισά χρήματα, τα κρατούσε ως αμοιβή της η Αλβανίδα «εγκέφαλος» και στρατολόγος των κοριτσιών.

Από τα τέσσερα κορίτσια που εκμεταλλευόταν το κύκλωμα, οι δύο ήταν μόλις 13 και 15 ετών αντίστοιχα όταν «στρατολογήθηκαν» πριν δύο χρόνια στο κύκλωμα, και μάλιστα η «εγκέφαλος» από τον Κολωνό, εκμεταλλεύτηκε το 2022, την προσωπική σχέση που είχε με τους γονείς της 15χρονης τότε, για να την προσεγγίσει και να την πείσει να ενταχθεί στο κύκλωμα.

Η πρώτη κατηγορούμενη συνελήφθη στον Κολωνό με ένταλμα σύλληψης για μαστροπεία. Παράλληλα, συνελήφθη και ένας 33χρονος Έλληνας, που πιάστηκε στην Εκάλη, όπως επίσης ένας 55χρονος Έλληνας που εντοπίστηκε στον Κορυδαλλό.

Πώς μία μητέρα “ξεσκέπασε” το κύκλωμα μαστροπείας

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, ορισμένες από τις τελεσθείσες πράξεις “συνέβησαν το 2020, όταν τα κορίτσια αυτά ήταν στην ηλικία των 13 και των 15 ετών. Ο νόμος είναι διαφορετικός για παιδιά κάτω των 15 ετών. Κανένας δεν μπορεί να επικαλεστεί τη συναίνεση σε τέτοιες ηλικίες”.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, η πρώτη καταγγελία έγινε από τη μητέρα μίας ανήλικης, η οποία παρατήρησε κάτι ύποπτο στην κόρη της: “Υπήρξε καταγγελία από μία μητέρα. Ξεκίνησε από την παρατηρητικότητα μιας μητέρας για μεγάλο πλουτισμό του παιδιού. Έπειτα απευθύνθηκε στην ελληνική αστυνομία και ξεκίνησε η έρευνα τους τελευταίους μήνες του 2023″.

“Περισσότερα θύματα, αλλά και δράστες”

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου, οι έρευνες των αρχών θα συνεχιστούν, καθώς φαίνεται πως η λίστα των δραστών, αλλά και των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερη.

Είναι τουλάχιστον 10 οι περιπτώσεις που τα κορίτσια συναντήθηκαν με τους δράστες. Υπάρχουν άλλοι έξι κατηγορούμενοι πλην των τριών που έχουν συλληφθεί, αλλά οι έρευνες θα συνεχιστούν καθώς σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα θύματα, αλλά και άλλοι δράστες”.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Στα μέσα Απριλίου του 2023, ο 33χρονος Έλληνας συλληφθείς, από την Εκάλη, όντας φίλος της «εγκεφάλου», απέκτησε επαφή με το ίδιο κορίτσι, και με μία 17χρονη τότε φίλη της, προτείνοντας σε αυτές να τις διευκολύνει στην αναζήτηση και εύρεση πλούσιων «πελατών», για ερωτικές συνευρέσεις επί πληρωμή, ενώ τις φωτογράφισε με τα εσώρουχά τους, αναρτώντας τις φωτογραφίες στο γνωστό διαδικτυακό ιστότοπο με αυτό το περιεχόμενο, μέσω του οποίου κλείστηκαν και πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 10 ραντεβού σε διάφορα ξενοδοχεία του κέντρου των Αθηνών.

Ο 55χρονος Έλληνας συλληφθείς, διαπιστώθηκε από την έρευνα πως εντός του χρονικού διαστήματος Ιουλίου – Αυγούστου του 2023, εντός της οικίας του στον Κορυδαλλό, συνευρέθηκε με το ίδιο κορίτσι και μία άλλη 15χρονη, καταβάλλοντας σε αυτές ως αμοιβή 100 ευρώ στην κάθε μία. Επίσης, τόσο κατά το ίδιο χρονικό διάστημα όσο και σε προγενέστερο χρόνο, προέβη σε όμοιες πράξεις με τις εν λόγω ανήλικες, τόσο από κοινού με αυτές όσο και με μία ακόμη ξεχωριστά, σε διαφορετικούς χρόνους.

Κατόπιν παραγγελίας του 10ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία των δύο αντρών προς ανεύρεση στοιχείων που σχετίζονται με την υπόθεση, και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών πειστήριων καθώς και ένα αεροβόλο όπλο στην οικία του 55χρονου.

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται ως κατηγορούμενοι ακόμη έξι άτομα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα