Κλείνει το ΕΠΑΛ Λαγκαδά λόγω διασποράς κορονοϊού

Κλείνει το ΕΠΑΛ Λαγκαδά λόγω διασποράς κορονοϊού
grtimes

"Τα αποτελέσματα των self test έδειξαν ολικό κλείσιμο του ΕΠΑΛ", τόνισε ο Δήμαρχος Λαγκαδά, ο οποίος συμπλήρωσε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα του δήμου Λαγκαδά, έχουν αυξητική τάση.

Η έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά, οδήγησε στην αναστολή της λειτουργίας του, καθώς όπως αναφέρει στο GRTimes ο δήμαρχος, Γιάννης Ταχματζίδης, ενώ είχαν κλείσει ήδη κάποια τμήματα της Γ’ Λυκείου, τα αποτελέσματα των self test έδειξαν «ολικό κλείσιμο».

«Είχαν εντοπιστεί κάποια κρούσματα με αποτέλεσμα να κλείσουν κάποια τμήματα. Όμως σημειώθηκαν περιστατικά μαθητών και καθηγητών, που ενώ στα self test βγήκαν αρνητικοί, όταν το επανέλαβαν τη δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα βρέθηκαν θετικοί. Έτσι, αποφασίστηκε το κλείσιμο όλου του σχολείου», αναφέρει.

Ο ίδιος, τονίζει ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα του δήμου Λαγκαδά, έχουν αυξητική τάση. Συγκεκριμένα, την Δευτέρα (19/04), η καθιερωμένη ενημέρωση των δήμων από τον ΕΟΔΥ, έδειξε 148 κρούσματα στον δήμο Λαγκαδά και 33 νοσηλευόμενους, την ίδια ώρα που την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα ήταν 133, και οι νοσηλευόμενοι 23.

Παράλληλα, άλλα δύο σχολεία του δήμου Λαγκαδά αντιμετωπίζουν προβλήματα με κρούσματα κορονοϊού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα