Κοινωνικό μέρισμα: Χωρίς ηλικιακό κριτήριο για άτομα με αναπηρία

Κοινωνικό μέρισμα: Χωρίς ηλικιακό κριτήριο για άτομα με αναπηρία
Φωτογραφία αρχείου MotionTeam

Υπεγράφη η ΚΥΑ για το κοινωνικό μέρισμα. Σε αγώνα δρόμου οι υπηρεσίες των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών ώστε να είναι έτοιμη 17 Δεκέμβρη η πλατφόρμα.

Κοινωνικό μέρισμα στο σύνολο των αναπήρων χωρίς ηλικιακά κριτήρια προανήγγειλε την Πέμπτη ο υπουργός οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά την υπογραφή της Κοινής υπουργικής απόφασης για την απόδοση του Κοινωνικού μερίσματος των 175 εκατ. ευρώ.

Ως γνωστό, στις αρχικές ανακοινώσεις του μερίσματος ο υπουργός οικονομικών είχε πεί από την Βουλή ότι σε ότι αφορά τους ΑΜΕΑ δικαίωμα για το βοήθημα των 700 ευρώ θα είχαν μόνο τα νοικοκυριά που είχαν προστατευόμενο μέλος ΑΜΕΑ μέχρι και 14 ετών χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Η αρχική ανακοίνωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους συνδέσμους αναπήρων που θεώρησαν ότι αδικούνται όσοι έχουν μεν τη φροντίδα αναπήρων, αλλά οι ανάπηροι δεν είναι τέκνα.

Με την παρέμβαση και του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, είχαμε παρέμβαση του Πρωθυπουργού, ο οποίος άλλαξε την αρχική απόφαση και έδωσε εντολή να δοθεί κοινωνικό μέρισμα σε όλους τους αναπήρους ανεξαρτήτου ηλικίας.

Πλέον σε αγώνα δρόμου βρίσκονται κυρίως οι υπηρεσίες του υπουργείου εργασίας και της ΗΔΙΚΑ προκειμένου να είναι έτοιμη μέχρι και την Τρίτη 17 του μήνα η ειδική πλατφόρμα για αιτήσεις των τεσσάρων κατηγοριών τω δικαιούχων.

Σχολιάζοντας την υπογραφή της ΚΥΑ, ο υπουργός οικονομικών κ Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε: «Υπεγράφη σήμερα η ΚΥΑ για τη διανομή της έκτακτης ενίσχυσης σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που προέκυψε εξαιτίας της υπεραπόδοσης της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες του 2019, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε το κοινωνικό μέρισμα που τα προηγούμενα χρόνια διανέμονταν στο τέλος του έτους, τον μήνα Μάιο, για προεκλογικούς και μόνο λόγους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα