Κολωνός: Η 12χρονη είδε την μητέρα της μετά από 4,5 μήνες

Κολωνός: Η 12χρονη είδε την μητέρα της μετά από 4,5 μήνες
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην 12χρονη έξω από το Υπουργείο Εργασίας Eurokinissi

Μετά τις 3 Φεβρουαρίου, η 12χρονη είδε την προφυλακισμένη μητέρα της τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πειστούν οι Αρχές.

Πέρασε στα ψιλά της ειδησεογραφίας τη Δευτέρα αλλά είχε πολύ μεγάλη σημασία.

Η 12χρονη, που βιαζόταν κατ’ εξακολούθηση από διάφορους στον Κολωνό, είδε τη Δευτέρα τη μητέρα της που παραμένει προφυλακισμένη για την ίδια υπόθεση.

Το εξοργιστικό; Την είδε για πρώτη φορά μετά από 4,5 μήνες! Παρά το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα τα σχετικά αιτήματα από την πλευρά των δικηγόρων του κοριτσιού δεν έλειπαν (κάθε άλλο), οι Αρχές έδωσαν μόλις χθες το πράσινο φως για να γίνει η συνάντηση.

Οπως έχει τονιστεί πολλές φορές από ειδικούς, η επαφή της 12χρονης με τη μητέρα της, έστω και αν η τελευταία παραμένει στη φυλακή, έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα για την ανάπτυξή της, ιδιαίτερα τώρα που η μικρή βιώνει ακόμα ένα είδος μετατραυματικού στρες.

Αντί όμως να διευκολύνουν αυτήν την επαφή, οι Αρχές κάνουν (όταν το κάνουν) αποδεκτό το αίτημα σπανίως και αφού εξαντληθούν όλα τα μέσα. Εδώ, όπως γίνεται λογικό, μπαίνει ένα τεράστιο γιατί.

Θυμίζουμε εδώ ότι το εν λόγω παιδί, που βρέθηκε εν αγνοία του και παρά τη θέλησή του στο επίκεντρο μίας τεράστιας υπόθεσης trafficking, δέχθηκε επίθεση μέσα στο σπίτι που διαμένει τους τελευταίους μήνες.

Πρόκειται για παιδί που βρίσκεται σε μία εξαιρετικά εύθραστη ψυχολογική κατάσταση, βιώνει ανασφάλεια, γι’ αυτό και η επαφή με τη μητέρα της καθίσταται απαραίτητη. Με το ρυθμό όπως που γίνεται αποδεκτό το αίτημα, η επόμενη συνάντηση θα γινει τον Οκτώβριο…

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα