Κολωνός: Η επιστολή της 12χρονης – “Όχι τη μαμά μου, είναι αθώα”

Διαβάζεται σε 4'
Συνθήματα αλληλεγγύης υπέρ της 12χρονης στον Κολωνό
Συνθήματα αλληλεγγύης υπέρ της 12χρονης στον Κολωνό INTIME ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Συγκλονίζουν τα λόγια της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία -μέσω επιστολής την οποία ανέγνωσε η μεγαλύτερη αδερφή της- ζητά την αθώωση της μητέρας της. Τι λέει προς την εισαγγελέα.

Λίγο προτού πέσει η αυλαία στη δίκη για την υπόθεση βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, στο φως έρχεται η επιστολή του κοριτσιού που διάβασε η αδερφή της σε εκδήλωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη 12χρονη στη Νομική Σχολή, την Τρίτη (26/3).

Μεταξύ άλλων, η 12χρονη μιλά για τον εφιάλτη που έζησε, λέγοντας μακάρι να μην είχε εμφανιστεί πότε αυτό το τέρας μπροστά της (σ.σ. ο Ηλίας Μίχος), ενώ σε άλλο σημείο τονίζει: «Σας ζητώ συγγνώμη που δεν μίλησα από την αρχή… φοβόμουν πολύ. Ήρθε η ώρα όμως, ήρθε η λύτρωση μου, ήρθατε εσείς. Πίστεψα ότι τελείωσαν οι εφιάλτες μου και ξαφνικά: Πού είναι η μαμά μου; Γιατί τη μαμά μου; Που είναι τα αδέλφια μου; Που είναι η οικογένεια μου; Γιατί με αφήσατε μόνη μου; Εγώ φταίω, εγώ φταίω που δεν σας μίλησα νωρίς. Όχι η μαμά μου. Θέλω να σταματήσουν οι εφιάλτες μου εδώ. Τα Χριστούγεννα δεν με άφησαν ούτε τη μαμά μου να δω».

Παράλληλα, απευθυνόμενη στην εισαγγελέα και το δικαστήριο, η 12χρονη λέει: «Αυτό που ζητάω είναι να με πιστέψουν ότι η μητέρα μου δεν γνώριζε τίποτα από όλα αυτά που έκανα και όχι ότι στα μισά λέω αλήθεια και στη μαμά μου λέω ψέματα. Η μαμά μου είναι αθώα και θα το λέω συνέχεια μέχρι να το καταλάβουν όλοι».

Αναλυτικά η επιστολή της 12χρονης

«Είμαι η … (12χρονη) και θέλω να σας εκφράσω μια τελευταία φορά τα συναισθήματα μου. Ακούστε με σας παρακαλώ, ακούστε με. Εσείς ήσασταν η λύτρωση μου, η βοήθεια που περίμενα τόσο καιρό μέσα στον εφιάλτη που ζούσα. Σας εμπιστεύτηκα, σας μίλησα… περίμενα τη βοήθεια σας για να μην περάσει κανένα άλλο παιδί όσα πέρασα εγώ. Η τιμωρία μου όμως δεν έχει τελειώσει. Οι εφιάλτες μου είναι ακόμα εδώ. Όχι τη μαμά μου.

Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε.

Σας ζητώ συγγνώμη που δεν μίλησα από την αρχή… φοβόμουν πολύ. Ήρθε η ώρα όμως, ήρθε η λύτρωση μου, ήρθατε εσείς.
Πίστεψα ότι τελείωσαν οι εφιάλτες μου και ξαφνικά: Πού είναι η μαμά μου; Γιατί τη μαμά μου; Πού είναι τα αδέλφια μου; Πού είναι η οικογένεια μου; Γιατί με αφήσατε μόνη μου;

Εγώ φταίω, εγώ φταίω που δεν σας μίλησα νωρίς. Όχι η μαμά μου. Θέλω να σταματήσουν οι εφιάλτες μου εδώ. Τα Χριστούγεννα δεν με άφησαν ούτε τη μαμά μου να δω.

Θέλω να σας πω κάτι κυρία εισαγγελέα: όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχετε στα χέρια σας ήταν όλα μια πλάκα; Αυτό θέλετε να μου πείτε μετά από όλα αυτά που πέρασα;

Αυτό που ζητάω από το δικαστήριο και από τον κύριο πρόεδρο, τους δικαστές και τους ενόρκους είναι να με πιστέψουν ότι η μητέρα μου δεν γνώριζε τίποτα από όλα αυτά που έκανα και όχι ότι στα μισά λέω αλήθεια και στη μαμά μου λέω ψέματα. Η μαμά μου είναι αθώα και θα το λέω συνέχεια μέχρι να το καταλάβουν όλοι».

Η ομιλία της αδερφής της 12χρονης μετά το 15ο λεπτό

Παράλληλα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη απευθύνει κάλεσμα για τη συγκέντρωση την ημέρα της δικαστικής απόφασης στο Εφετείο, την Παρασκευή στις 29 Μαρτίου, στις 9.00 το πρωί.

«Η άμεση ενεργοποίηση της κοινωνίας είναι η μόνη ασπίδα. Η διαρκής κινητοποίησή μας είναι ο μόνος τρόπος να ακουστούν οι φωνές αυτών που συστημικά καταδικάζονται στη σιωπή, αυτών που υφίστανται διαρκή και ακραία εκμετάλλευση» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κάλεσμα.

Υπενθυμίζεται πως το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του, επί της ενοχής ή μη των κατηγορούμενων, λίγο πριν την εκπνοή της λήξης της 18μηνης κράτησης για αρκετούς, μεταξύ των οποίων και του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη ολοκληρώθηκαν οι αγορεύεις των συνηγόρων υπεράσπισης κατά την ακροαματική διαδικασία, η οποία εξακολουθεί να διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. Όπως έγινε γνωστό από την έδρα, τακτικοί δικαστές και ένορκοι θα είναι σε θέση να εκφωνήσουν την απόφαση τους για τους 26 συνολικά κατηγορούμενους, το πρωί της Παρασκευής (29/3).

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις για τα ελαφρυντικά και για τις ποινές, εφόσον το δικαστήριο καταλήξει στην ενοχή των κατηγορούμενων.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του δικαστηρίου έχει ήδη προτείνει την καταδίκη 25 εκ των 26 κατηγορουμένων, ωστόσο η θέση της ότι θα πρέπει να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών για τις πράξεις του βιασμού ο Ηλίας Μίχος, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα