Κορονοϊός: Ανασυντάσσεται το Αττικόν για την υποδοχή πιθανών κρουσμάτων

Κορονοϊός: Ανασυντάσσεται το Αττικόν για την υποδοχή πιθανών κρουσμάτων
Το νοσοκομείο Αττικόν Eurokinissi

Δημιουργούνται άλλα δύο νέα σημεία ελέγχου ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξημένη προσέλευση των πολιτών.

Σε κινήσεις ενίσχυσης και ανασύνταξης των δομών του προχωρά το Νοσοκομείο Αττικόν προκειμένου να οργανώσει καλύτερα τη διαδικασία ελέγχου ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και της νοσηλείας ασθενών που βγαίνουν θετικοί στον ιό. Στο πλαίσιο αυτό θα προστεθούν άλλα δύο σημεία ελέγχου σε ανεξάρτητο χώρο αλλά εντός των δομών του Αττικού. 

Ως νοσοκομείο αναφοράς το Αττικό αντιμετωπίζει αθρόα προσέλευση πολιτών με του γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να δίνουν αγώνα καθημερινά για να υποδεχθούν, εξετάσουν και περιθάλψουν πολίτες που προσέρχονται στο νοσοκομείο. Άλλωστε, η ιδιαιτέρως αυξημένη προσέλευση όλο και περισσότερων ανθρώπων που θέλουν να εξεταστούν για τον κορονοϊό έχει ως αποτέλεσμα ουρές και μεγάλη αναμονή έξω από τα δύο εξωτερικά σημεία ελέγχου που ήδη λειτουργούν. 

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, η διοίκηση του «Αττικόν», της 2ης ΥΠΕ, ακολουθώντας τις συστάσεις των λοιμωξιολόγων του Νοσοκομείου, βρήκαν άλλα δύο σημεία, σε μια απομονωμένη πτέρυγα που δεν ήταν σε χρήση, προκειμένου να διπλασιάσουν τους ανθρώπους που εξετάζονται την ίδια στιγμή. 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Να διευκρινίσουμε ότι, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τόσο των ανθρώπων που εξετάζονται για πιθανά ύποπτα κρούσματα του κορονοϊού όσο και των υπολοίπων ασθενών και γίνεται σαφές πως τα δύο αυτά σημεία είναι σε απόσταση από ΤΕΠ του νοσοκομείου. 

Άλλωστε, σύμφωνα σταδιακά το νοσοκομείο προετοιμάζεται για να δέχεται όλο και περισσότερους ασθενείς με κορονοϊό. Αρχικά κάποιες κλινικές θα ασχολούνται μόνο με τη φροντίδα αυτών των ασθενών, ενώ δεν αποκλείεται κάποια στιγμή το νοσοκομείο να νοσηλεύει μόνο ασθενείς με Covid-19.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η επιστημονική κοινότητα τονίζει ότι οι πολίτες με ήπια συμπτώματα δεν θα πρέπει να απευθύνονται στα νοσοκομεία καθώς δημιουργούν δυσκολίες στη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων κυρίως και των επειγόντων, αλλά παράλληλα μπορεί να είναι και φορείς του ιού καθώς και άλλων ιών όπως η γρίπη. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα