Κορονοϊός: Δωρεά διαγνωστικών τεστ από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στις Ιατρικές Σχολές

Κορονοϊός: Δωρεά διαγνωστικών τεστ από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στις Ιατρικές Σχολές
Στιγμιότυπα από την μοριακή ανίχνευση SARS-COV-2 (EUROKINISSI) Eurokinissi

Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο προχώρησε στην προμήθεια διαγνωστικών τεστ για κορονοϊό προς τα πανεπιστημιακά μικροβιολογικά εργαστήρια όλων των Ιατρικών Σχολών.

Στην προμήθεια διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του νέου ιού COVID 19 προς τα πανεπιστημιακά μικροβιολογικά εργαστήρια όλων των Ιατρικών Σχολών προχώρησε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Η δωρεά αυτή δίνει τη δυνατότητα σε νοσοκομεία, όπως το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικό, να ελέγξουν και να υποστηρίξουν το σύνολο του προσωπικού τους. «Ο υγειονομικός έλεγχος στον χώρο των εργαζομένων σε εργαστήρια, ιατρικές σχολές και πανεπιστημιακά νοσοκομεία αναφοράς είναι ένα μέτρο που θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τους ίδιους, τις οικογένειες και την κοινωνία, αλλά θα βοηθήσει και στο να σταματήσει η εξάπλωση του ιού», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΕΑΠ.

Χαρακτηρίζει δε, «σημαντική» τη δωρεά, καθώς, όπως αναφέρει, «οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια των 7 ιατρικών σχολών της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κρήτη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη) βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίνεται για να αναχαιτιστεί η πανδημία και να μην εξαπλωθεί στη χώρα μας. Συχνά δε, βάζουν σε δεύτερη μοίρα ακόμη και τον εαυτό τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα