Κορονοϊός: Επιχείρηση “κρατήστε τους ηλικιωμένους στο σπίτι”

Κορονοϊός: Επιχείρηση “κρατήστε τους ηλικιωμένους στο σπίτι”
Ηλικιωμένοι κάθονται σε παγκάκι στην Μαρίνα Αλίμου Eurokinissi

Τις ηλικίες άνω των 70 αφορούν σε μεγαλύτερο βαθμό τα μέτρα. Τι συστήνει το Υπουργείο Υγείας και ποιοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σαφές μήνυμα να παραμένουν στα σπίτια τους οι μεγαλύτερες ηλικίες οι οποίες συνήθως έχουν και κάποια άλλα νοσήματα, δόθηκε στην ενημέρωση της Δευτέρας, από τον λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλης Κικίλια. Ειδικότερα στα μέτρα να προστατευθούν από τον κορονοϊό αναφέρθηκε ότι: 

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας στη σημερινή συνεδρίασή της εισηγήθηκε την ισχυρή σύσταση για αποφυγή των μη αναγκαίων ταξιδιών και συγχρωτισμού, οπουδήποτε κι αν είναι αυτά σε εσωτερικό ή εξωτερικό, σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Οι ομάδες αυτές περιλαμβάνουν ασθενείς άνω των 70 ετών, ασθενείς με χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα, ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής, όπως αυτές προσδιορίζονται από τον ιατρό τους.

Αναφορικά με τις ευπαθείς ομάδες, η Επιτροπή εισηγήθηκε αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και απαγόρευση του μη απαραίτητου επισκεπτηρίου στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας, κέντρα αποκατάστασης, μονάδες ημερήσιας νοσηλείας και μονάδες τεχνητού νεφρού.

Παράλληλα, θα υπάρξει πρόβλεψη από τον ΕΟΠΥΥ για ανανέωση της συνταγογράφησης των ασθενών με χρόνια νοσήματα, έως και 30 Ιουνίου 2020.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα