Κορονοϊός: Έρημο το κέντρο της Αθήνας την επόμενη των μέτρων

Κορονοϊός: Έρημο το κέντρο της Αθήνας την επόμενη των μέτρων

Το σημερινό Σάββατο δεν θυμίζει σε τίποτα τα υπόλοιπα, στο κέντρο της Αθήνας. Αν και δεν συναντά κανείς εικόνες αντίστοιχες της Ιταλίας, ο κόσμος που κυκλοφορεί είναι πολύ λιγότερος μετά τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό.

Κλειστά καφέ και εστιατόρια, σημαίνει πολύ λιγότερος κόσμος στους δρόμους της πόλης. Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας το πρωί του Σαββάτου, δείχνει πως τα μέτρα που πάρθηκαν αυτή την εβδομάδα, (λόγω κορονοϊού) με αποκορύφωμα το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης είχε ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση των πολιτών που βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Η πλατεία Συντάγματος δεν έχει την κυκλοφορία που θα είχε μια τέτοια ημέρα με ήλιο και ζέστη. Λίγοι άνθρωποι βγαίνουν από τον σταθμό του μετρό και κινούνται στα πέριξ της κεντρικότερης πλατείας της Αθήνας, ανάμεσα τους και αρκετοί τουρίστες.

Λίγο πιο κάτω, στην οδό Ερμού, όπου τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου είναι ανοικτά, συναντά κανείς ορισμένους καταναλωτές που θέλησαν να κάνουν τις αγορές τους, ωστόσο ο αριθμός τους είναι περιορισμένος. Φυσικά, οι καφετέριες δεξιά και αριστερά από τον εμπορικό δρόμο είναι κλειστές και τα μόνα που λειτουργούν είναι τα ζαχαροπλαστεία.

Στην πλατεία Μοναστηρακίου επίσης περιορισμένη κυκλοφορία από πολίτες. Η πιο….ερημωμένη πάντως είναι η πλατεία του Ψυρρή, αφού τα καταστήματα που υπάρχουν εκεί ανήκουν κατά κύριο λόγο στον χώρο της εστίασης και κατά συνέπεια δεν λειτουργούν. Αποτέλεσμα είναι, οι δρόμοι της γειτονιάς να είναι απολύτως άδειοι.

Τέλος, εκεί που παρατηρείται ο μεγαλύτερος συνωστισμός είναι η Βαρβάκειος, με τους πολίτες να έχουν επισκεφθεί την αγορά για να εφοδιαστούν με τρόφιμα ενόψει των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα