Κορονοϊός-Ιταλία: Μέχρι 5 χρόνια φυλακή για όποιον “σπάσει” την καραντίνα

Κορονοϊός-Ιταλία: Μέχρι 5 χρόνια φυλακή για όποιον “σπάσει” την καραντίνα
Εργαζόμενος στον τομέα της υγείας κυκλοφορεί σε έρημο δρόμο του Μπέργκαμο Claudio Furlan/LaPresse via AP

Η αύξηση των προστίμων για όσους κυκλοφορύν άσκοπα στους δρόμους είναι το ένα μέτρο της ιταλικής Κυβέρνησης. Το άλλο αφορά τη φυλάκιση όσων νοσούν, αλλά διακόπτουν την περίοδο του κατ' οίκον περιορισμού.

Εκτός από την αύξηση του προστίμου από 400 έως 3.000 ευρώ για όποιον μετακινείται από το σπίτι του χωρίς μια σημαντική αιτία, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε στην Ιταλία υιοθέτησε άλλο ένα μέτρο με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πλέον όποιος έχει ανιχνευθεί με κορονοϊό, το γνωρίζει δηλαδή, και συλλαμβάνεται εκτός της οικείας του, έχοντας διακόψει την καραντίνα του, θα τιμωρείται στο εξής με φυλάκιση από ένα μέχρι πέντε χρόνια, διότι προκαλεί την εξάπλωση της επιδημίας και γίνεται αυτομάτως απειλή για την δημόσια υγεία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η ανώτατη διάδοση του ιού στην Ιταλία είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Για το λόγο αυτό ο ΠΟΥ συνιστά τη μέγιστη προσοχή στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας και πρόληψης.

Ενημερωμένος επί των νέων δεδοένων ο Ιταλός υπουργός αρμόδιος για τις νότιες περιφέρειες, Τζουζέπε Προβεντσάνο, δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση της Rai ότι “ο κύριος στόχος, τώρα, είναι να αυξηθούν άμεσα οι κλίνες, στις εντατικές μονάδες θεραπείας των νοσοκομείων της Κάτω Ιταλίας. Από 1.700 που ήταν στην αρχή της επιδημίας, να γίνουν τώρα 3.500. Εργαζόμαστε αδιάκοπα, νυχθημερόν“.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα