Κορονοϊός: Κανένα κρούσμα δεν εντόπισαν μέχρι στιγμής οι Κινητές Ομάδες Υγείας

Κορονοϊός: Κανένα κρούσμα δεν εντόπισαν μέχρι στιγμής οι Κινητές Ομάδες Υγείας
Κινητη μονάδα του ΕΟΔΥ στο Γαλάτσι Eurokinissi

Περί τα 1200 άτομα ελέγχθηκαν για κορονοϊό το προηγούμενο 48ωρο και από αυτά κανένα δεν ήταν θετικό στον ιό.

Κανένα θετικό κρούσμα στον κορονοϊό δεν προέκυψε από τους πρώτους ελέγχους των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ οι οποίοι ξεκίνησαν προχθές Δευτέρα 4 Μαΐου. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, από τα συνολικά δείγματα που λήφθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, φυλακές Δομοκού και άλλες επαρχιακές πόλεις, κανένα δείγμα δεν ήταν θετικό.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, από το Γαλάτσι, ο κ. Αρκουμανέας είχε κάνει λόγο για τις πρώτες 25 ΚΟΜΥ που ξεκίνησαν τα τεστ σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, χθες ήταν παρών στη δράση της Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε πως τα τεστ κινούνται σε τρεις άξονες, “τις ευπαθείς ομάδες, που είναι ο κύρος στόχος μας και που μένουν σε κλειστές δομές, δεύτερον για τη συλλογή στοιχείων για επιδημιολογικές μελέτες, και τρίτον για την ιχνηλάτηση σε όλη τη χώρα για την παρακολούθηση της επιδημίας”.

Επίσης χθες Τρίτη, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας, όμως, ο Υφυπουργός Β. Κοντοζαμάνης έκανε λόγο για περίπου 20 μονάδες την ημέρα, που δραστηριοποιήθηκαν στην Αθήνα και εκτός Αθηνών και τα δείγματα τα οποία συλλέχθηκαν ήταν περίπου 1.000.

Το χρονοδιάγραμμα και το πλάνο στοχεύει σε σύντομο χρονικό διάστημα οι 500 κινητές ομάδες να είναι σε πλήρη ανάπτυξη, όπως εξήγησε. Το πρόγραμμα έχει εξάμηνη και πλέον διάρκεια, ενώ υπήρξε μια ταχεία διαδικασία για την υλοποίηση των πρώτων ολιγόμηνων συμβάσεων για τα άτομα που θα στελεχώσουν τις ομάδες αυτές.

Οι διαδικασίες έγιναν με βάση την προτεραιότητα που γινόταν η αίτηση, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρεθεί το απαραίτητο προσωπικό, να εκπαιδευτεί και να “βγει στους δρόμους”.

Εν τω μεταξύ, σήμερα στο Μετρό Συντάγματος ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε δράση για την ορθή χρήση της μάσκας και τον σωστό τρόπο να πλένουμε τα χέρια μας, όπως ανήρτησε ο κ. Αρκουμανέας στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα