Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ: Ξεκίνησε ο έλεγχος του πληθυσμού για κορονοϊό

Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ: Ξεκίνησε ο έλεγχος του πληθυσμού για κορονοϊό
Κινητη μονάδα του ΕΟΔΥ στο Γαλάτσι Eurokinissi

Οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ έχουν ενεργοποιηθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία προκειμένου να ελέγξουν την κατά πόσο κάποιοι συμπολίτες μας πάσχουν από κορονοϊό.

Ξεκίνησε τη Δευτέρα, ο έλεγχος του πληθυσμού για κορονοϊό από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Αυτή τη στιγμή 25 κινητές ομάδες έχουν ενεργοποιηθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην επαρχία και επίσης σε επόμενη φάση και στις φυλακές Δομοκού. Οι νοσηλευτές των ομάδων παίρνουν δείγματα προκειμένου να ελέγξουν την κατά πόσο κάποιοι συμπολίτες μας πάσχουν από κορονοϊό.

Αυτή τη στιγμή 4 ομάδες ελέγχουν το προσωπικό από το Δήμο Γαλατσίου και δη άτομα τα οποία έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κύριο Παναγιώτη Αρκουμανέα αυτή τη στιγμή τα τεστ που γίνονται αφορούν στον έλεγχο για το κατά πόσο έχουν προσβληθεί ή όχι από κορονοϊό κάποιοι συμπολίτες μας και στην επόμενη φάση θα υπάρξουν και τα τεστ αντισωμάτων τα οποία θα γίνονται και για επιδημιολογικούς σκοπούς.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε πως τα τεστ κινούνται σε τρεις άξονες, “τις ευπαθείς ομάδες, που είναι ο κύρος στόχος μας και που μένουν σε κλειστές δομές, δεύτερον για τη συλλογή στοιχείων για επιδημιολογικές μελέτες, καθώς και για την ιχνηλάτηση σε όλη τη χώρα για την παρακολούθηση της επιδημίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα